Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Költözésen gondolkodok,felmerü...

NoémiKrisztina kérdése:

Költözésen gondolkodok,felmerült Csepel ..Családi házat akarok venni .Melyik rész, ami kúltúrált?

Figyelt kérdés

#Csepelre költözés
2022. nov. 22. 20:05
 1/10 anonim ***** válasza:
16%

Csepelen, sajnos, nem alakult ki olyan kulturált kertváros-negyed, ahol érdemes lenne megtelepedni.

Sajnos prolisziget maradt.

2022. nov. 22. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán a Királyerdő jó lehet...

Sajnos van bőven olyan rész, ahol sok a CCC.

2022. nov. 22. 20:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem haveromék Királyerdőn laknak, az nem rossz, de az is olyan, hogy egy utca és hatalmas nagy C telep van mellettük.
2022. nov. 22. 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elmenni a környékre, akár bicajjal, akár sétálni, és jól szétnézni az utcákban. Már a házak v. a kerítés állapota, a kívülről látható (pl. lomos) kert elárulja, hogy mire számíthatsz azon a környéken - még Királyerdőn belül is.
2022. nov. 23. 10:19
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Királyerdő nem lenne rossz, de a legtöbb utca nincs aszfaltozva, száraz időben porzik, nedves időben sáros. Meg nagyon ki is esik, az már inkább agglomerációs jellegű. Ezzel együtt vannak előnyei, ha családi házat akarnék, nekem szóba jöhetne.

Bár Csepel az akkor is Csepel, ha jobb környékén laksz, sokmindenben a vidéki és fővárosi lét negatív kombinációja. Pl. ilyen a közlekedés, az úthálózat, mint egy vidéki városé, a forgalom fővárosi, a közlekedők nagy része suttyó. Ha elmész a strandra, nagy az isten állatkertje, ha sétálnál a parton, könnyen belefutsz lakótelepi suttyókba az idegbeteg nagytestű kutyáikkal. Ha jókor mész és nem, akkor egyébként baromi jó a parton a sétány, meg vannak más jó helyek is (pl. Tamariska domb).

2022. nov. 23. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
39%

Csepel szerintem akkor, ha jelenleg is a kerületben élsz és ismered.

Azt szokták mondani a Budapestiek, hogy oda születni kell és akkor elvagy ott. Én tuti nem költöznék oda, 1-2 csepeli ismerősöm van munka ágán összesen, de ők is elég érdekes emberek.

Előbb mennék mondjuk a 18. kerületbe vagy annak a körzetébe, ott is akadnak kertesek, inkább az a kérdés, hogy mennyi a keret, mert már mindenhol eléggé fent vannak.

2022. nov. 23. 20:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik Királyerdő, de én éltem Csepelen 10 évet, megszoktam, hogy nem egy elit környén. Bár szerintem túlzóan előítéletesek az emberek Csepellel szemben, de sebaj. Most sem élek tőle messze, ez sem jobb környék... mégsem vilt az összesen 15 év alatt egyetlen gondunk, attrocitásunk sem. Sem üzletben, sem utcán parkoló autóval, sem tömegközlekedésen, sem sehol.

Most tervezünk költözni a köznyelvben egy még híresen putrisabb helyre, de én bízom benne, hogy ott sem lesz semmi gondunk. :) Ja és hófehér a bórszínem. :D

Szóval Királyerdő... ott azért találni egészen újszerű részeket is, tök jó, hogy közel a Duna, nagyon szeretem a sétányt!

2022. nov. 23. 23:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Jelenleg Tökölön lakunk,a lányom Csepelre jár középsuliba de alapvetően Óbudai vagyok.Ezer felé laktam már de beljebb akarok jönni a jelenlegi lakóhelyemtől viszont nem túl beljebb..Nem is tudom..
2022. nov. 24. 11:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Tököl közlekedés szempontjából Csepel felé szívás. Ha a hév vonalán mozog az ember akkor még oké.

Szerintem ha jársz mondjuk a tököli Tescoba és a mellette lévő üzletekbe vásárolni, akkor nagyjából látod a képet, amit Csepelen is fogsz, nincs meglepi.

Királyerdő eléggé külső környék még (nekem ezért is tetszik). A Tescoba járók összetétele hasonló, az Auchané talán egy picit kellemesebb. Engem nem zavar, tényleg nem ért soha semmilyem attrocitás. Budaörsön is éltem, a feeling és a látvány nyilván teljesen más, én is szívesebben élnék mondjuk ott, csak győzze megfizetni az ember.

2022. nov. 24. 11:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Csepelen élek a sétányokon 4 emeletes társasházban. Én nagyon szereteik itt lakni, még a tömegközlekedéssel sincs problémám, Váci útra járok dolgozni, általában 40 perc alatt bent vagyok. Sétányok környékén, talán Csepel - Kertváros néven fut ez a rész, itt vannak nagyon jó családi házak, de mégis közel mindenhez ami szükséges. Királyerdő szerintem nagyon jó rész, én szívesen laknék ott is. Esetleg érdemes körbenézni a sétányokkal szemben levő részen is az új utcákban /Sárgarózsa, Fehérrózsa, Bazsarózsa, csupa rózsanevű utca.../, itt folyamatosan megy a parcellázás és épülnek a házak. Már szigetszentmiklós térképen, de gyakorlatilag csepelen van /bölcsi, ovi szemponjából viszont komolyan veszik, hogy az miklós, ha ez szempont/.
2022. dec. 21. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!