Ha van egy lakáshitelem, és akarok még egy házat kapok hitelt?
Persze
Nyilván meg kell felelni egy sor feltételnek
Bizonyos feltételek mellett igen, csak...
...
- nem biztos, hogy ki fogod tudni annyiért a jelenlegit, mint ahogy
- 2x annyiba fog kerülni bármi felújítás, berendezés, egyéb, mint tervezed
- bármikor beüthet valami szrság és akkor kicsit nagy gáz lesz
biztos van erre elég tartalékod? (nem hinném, hogyha egyik hitel mellé másikat is vennél fel és stb és lehet rosszabbul jössz ki belőle hosszútávon, vagy akár katasztrofálisan, ha úgy adódik...)
5. ma 14:40-es vagyok
az pedig, hogy most érdemes-e hitelt felvenni, illetve házat venni, hát ... az meg megint másik kérdés
Igen! Én is panelben laktam, aztán 3 éve örököltem viszonylag nagy összeget. Volt a panelon még 8 millió hitel, de nagyobb és társasházi (tégla) lakást akartam. A pénzem nem volt elég az újabb lakásra, de úgy is adtak hitelt, hogy az előzőm még megvolt, hogy kipótolhassam a pénzem, tudjak lakást venni és a régi lakás is megmaradjon. Szóval most két lakáshitelt fizetek, de mindkettőre nevetséges pár százalékos végig fixált kamat van, közben meg a lakások is sokkal többet érnek már.
Ahogy írták persze a fizud legyen elég nagy, de semmi extra. A meglévő hiteledet értelemszerűen "levonják", tehát ha amúgy kaphatnál 20 millió hitel, de még van a mostani lakásodon 5 millió, akkor már csak 15 millió hitelt kaphatsz max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!