Mikor esnek vissza az ingatlan árak?
Azt kellene vegre megérteni, hogy nincs olyan, hogy egységes magyarországi ingatlanpiac. Más az ingatlanpiaci helyzet Budapesten, más Nyugat-Magyarorszagon és más Borsod vagy Békés megyében. Budapesten annyit jelentaz ingatlanpiaci visszaesés, hogy átlagosan nem 30 napig, hanem 45-60 napig lesz egy lakás eladóa piacon. De az ara nem csökken, csak stagnál. Míg egy borsodi vagy bekes megyei falucska esetében az ingatlanpiaci visszaesés valóban azt jelenti, hogy milliókkal olcsóbb lesz egy családi ház. Az ingatlan árát tovabbra is elsősorban a helye fogja meghatározni.
Én még azt is várom, hogy az ingatlanpiaci olló tovább fog nyílni. A jó hőszigetelessel jó műstaki állapottal rendelkező ingatlanok továbbra is keresettek lesznek. A magas fenntartási költsegű infatlanok, amelyeknek nincs hőszigetelése meg nehezebben fognak elmenni,emiatt esni fog az áruk. De itt is áll, amit mondtam fent: az ingatlan árát elsősorban az határozza meg, amit mondtam. Egy Budakeszin lévő magas rezsijű, hőszigetelés nélküli családi ház ára közel sem fog annyit esni, ha esni fog egyáltalán, mint egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező csaladi ház ára a békés megyei Kondoroson. Ez csak 1 példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!