Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor esnek vissza az ingatlan...

Mikor esnek vissza az ingatlan árak?

Figyelt kérdés
2022. nov. 22. 18:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
69%
30: Dehogy tartja magát!! Háromszorosára emelték 3-4 hónap alatt. XD
2022. nov. 24. 09:44
 32/47 anonim ***** válasza:
#31: ne beszélj már fasságokat
2022. nov. 24. 09:54
 33/47 anonim ***** válasza:
91%

25# vagyok

Családi házat keresünk másfél éve. Szeptemberben találtunk és azóta is nézegetem a piacot. A kínálat is beállt, nemcsak a kereslet. Iszonyat lelassult a piac, bár sarkítok, mert nyilván csak azt a környéket nézegetem, ami nekünk a kiszemelt volt. Ha jön egy jobb vétel, azt szinte azonnal (értsd napokon belül) elkapkodják. Ez jó ideje így van. A hitelekkel valóban óvatosabbak az emberek, ezt megerősítette a bankunk is, de szerintem ebből akkor sem kell messzemenő következtetéseket levonni. Még közel sem tartunk ott, hogy emberek dőljenek bele a korábbi hiteleikbe az állásuk elvesztése és a megélhetési nehézségeik miatt. Most ott tartunk, hogy minden drágul, kezd mindenki óvatosabbá válni, megtorpant az ingatlan piac, ami vélhetően előidéz minimális csökkenést. Nagyobb mértékű csökkenés (de nem összeomlás) szerintem akkor várható 2-3 év múlvára, ha a jelenlegi helyzetből semmilyen kiutat nem találunk és elindul mindenki a lejtőn. De ez csak saját feltételezés... Bedobnak megint valami nagyobb mértékű támogatást és máris megpörgették mesterségesen az ingatlanpiacot egy időre. Senki nem lát ennyit előre.

2022. nov. 24. 10:04
 34/47 anonim ***** válasza:
50%

32: 29-et olvasd már el!

Napi 8-10 órát lógok az ingatlan-com-on ebben a kategóriában kb. 9 éve.

2022. nov. 24. 10:09
 35/47 anonim ***** válasza:

Az, hogy év végével most befagyott nem jelent semmit.

Az álláspiac is lehal év végére a szabadságolás, zárások miatt. Ez nem azt jelenti, hogy most kong a munkanélküliség.

Tavasszal beindul megint szerintem, egyébként sem szeretnek az emberek év végével költözni.

2022. nov. 24. 11:17
 36/47 anonim ***** válasza:

35: Igaz, hogy van éves ciklus! De az annyit takar, hogy télire leesnek az árak, mert csökken a vásárlási kedv. A kínálat nem szokott esni, ezért esik az ár.

A most nézegetett lakások szerződésére 15-20 nap múlva kerülne sor, az eladó legtöbbször kér 30-120 napot a kiköltözésre onnantól még, tehát márciusra esne a birtokbavétel, felújítás...

2022. nov. 24. 11:31
 37/47 anonim ***** válasza:

Nálunk már esegetnek. Megyeszékhely melletti agglomeráció, sok házat már 1+ éve árulnak, láttam, hogy azoknak most pár millióval levitték az árát, mondjuk szerintem így is drágák, úgyhogy fog még lejjebb menni.

De komoly összezuhanásra én sem számítok azért, inkább egy tartósabb visszaesésre, -5-15 milliókra.

2022. nov. 24. 11:35
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
37: Melyik megye?
2022. nov. 24. 11:38
 39/47 anonim ***** válasza:
100%
38, Hajdú-Bihar.
2022. nov. 24. 11:48
 40/47 anonim ***** válasza:
94%

Én maximum 5-10%-os esést tudok az árból elképzelni, de akinek nem kenyérre kell, az kivár vele ugyanúgy.

pl.: nálunk tervben van jövőre a vásárlás, bármennyi is lesz az ára (ezt nem úgy kell értelmezni, hogyha 2x ennyi akkor is megvesszük, hanem, ha nem esik, akkor is vásárolni fogunk).

Albérletben élek Budapesten 150e ft egy 35 nm-es lakás bérlése, plusz terhelés, hogy nem saját ingatlan, költözés tudata, nem úgy rendezem be hosszútávon stb., pszichésen is nyomasztó.

2022. nov. 24. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!