Mikor esnek vissza az ingatlan árak?
Azt, hogy még egy cikket sem láttam az elmúlt 30 évben aminek összhangban van a főcíme a tartalommal.
Az összeroppanásból indít és a cikk végére oda jut, hogy talán már nem emelkednek olyan gyorsan az árak.
Azok fogják eladni, akik nem bírják fizetni a hitelt.
Most még durvább helyzet alakul ki, mint a devizahiteles időkben.
Hiába vették fel az emberek fix kamatra a hitelt, a megélhetési költségek elszálltak durván. Ugyanaz a dilemma. Törlesztés, vagy kaja.
Meg a rengeteg tartogatott örökölt üres ingatlan is lassan kikerül a piacra, ha kell a pénz.
Építőipar már erősen lassul, a szolgáltatóipar is be fog zuhanni az élelmiszerárak es a rezsi emelkedése miatt. Hirtelen sok embernek fog kelleni a pénz.
16: Szerinted ez Magyarországon mikor lesz?
És a többi országban?
Hat nem tudom, én 40 milla helyett lehet nem Budapesti panelt vennék most. Havi 180 albérleti díjjal hoz mondjuk évi kicsit több mint 2 milliót ekkora befektetés után
. Ha netán az ingatlan ara is csökken akkor ez meg lehet kevesebbet. Az idei infláció 15 százalék körül lesz,jövőre az infláció követő allampapir erre még 1,5 szazalekkamat prémiumot is rátesz . Mindig előző évi alapjanszamol. Most ugyanarra a 40millióra ez így hoz 5-6 Misi körül. Tobb mint a duplája és nincs vele gond. A befektetési vásárlásakor kívül a magas kamat meg kinyirja a hitelezési, szóval simán elhiszem, hogy földbe állt a kereslet. Persze senki sem tudjamit hoz a jövő bármi is történhet pozitív meg negatív irányban is. De sztem egy korrekciora nem mostanában volt akkora esely mint most.
Bedőlő hitelek miatt nem kell aggódni mert úgy is lesz rá mentőcsomag.
Pont ezért a magas kamatú hitelfelvételt is be lehet vállalni mert majd kimentenek ha gond lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!