Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire számíthatunk?

Mire számíthatunk?

Figyelt kérdés
40 éve épült egy ingatlan melynél a régi épület elbontásra került, és felépült a helyére a mostani új ingatlan, de a változások a térképmásolatra nem lettek felvezetve, azon a régi állapotok vannak. Így a lakáshitelt nem kaptuk meg. Mennyi idő míg az eladó rendezheti a földhivatali átvezetést?

2022. okt. 8. 23:29
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Az adásvételi meg lett kötve, ezáltal az ügyvéd is kifizetve. Előleget, adtunk nem foglalót. Ha nem bukott volna meg a dolog a jövőhéten lehetett volna menni aláírni.
2022. okt. 9. 12:06
 12/26 anonim ***** válasza:
35%

11: Akkor az ügyvéd nem végezte el a dolgát. Vissza kell kérni a neki fizetett pénzt vagy rá kell kényszeríteni, hogy végezze el a munkát.

Nektek tőle egy létrejött adásvétel jár, neki kell megoldania a helyzetet.

Nem hívtátok fel ezzel a gonddal, hogy a ház nem megvásárolható azokkal a dokumentumokkal, amik rendelkezésre állnak?

Pénteken derült ki a dolog banknál?

E-mailezni vasárnap is tudtok neki.

2022. okt. 9. 12:09
 13/26 anonim ***** válasza:
70%
11: "jövőhéten lehetett volna menni aláírni." Mit?
2022. okt. 9. 12:09
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Én sem értem, mit lehetett volna menni aláírni? Azt írod, az adásvételi meg lett kötve, tehát eldőlt a dolog.
2022. okt. 9. 12:10
 15/26 A kérdező kommentje:
A hitelszerződést. Ha átment. Volna az értékbecslőn. De mivel gond van a földhivatali részével az ingatlannak, így jelenleg nem hitelezhető.
2022. okt. 9. 12:12
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
Gyors helyrehozatalra ne számítsatok! Ide-oda küldözgetik majd az ügyintézőt, ülnek a papírokon...
2022. okt. 9. 12:13
 17/26 anonim ***** válasza:
65%

15: Olvasd el a 12-t, nincs mást tenni.

Az ügyvéd kezében van az ügy, ki is fizettétek ezt neki, nektek nem kell külön semmit futkozni. Amennyiben a plusz munka plusz pénz, azt az eladó kell fizesse neki, mert az ő sara, hogy nincsenek eladáskész dokumentumai - de ezek után, hogy az ügyvéd ennyire elbaltázta, illene ingyen intéznie ezt neki - az ügyvédé meg az, hogy ellenőrizte a dolgot, ami az adásvétel része.

Az ügyvéd elmondja, mire számíthattok.

2022. okt. 9. 12:20
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
* az ügyvédé meg az, hogy NEM ellenőrizte a dolgot, ami az adásvétel része.
2022. okt. 9. 12:21
 19/26 anonim ***** válasza:
54%
Több hónap és hatalmas fennmaradási bírságot számolnak, milliós tétel vagy bontás.
2022. okt. 9. 12:23
 20/26 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok benne biztos, hogy ez az ügyvéd sara. Őt nem kell házhoz hívni, nem feltétlenül kell tudnia, hogy az áll-e a valóságban is a telken, mint ami a vázrajzon.

Itt hibázott a vevő, mert nem nézett utána. És hibázott az eladó, mert nem szólt. Szerintem ingatlan vásárlásnál az első kérdés, hogy az szerepel-e a vázrajzon, ami a valóságban a telken áll és ha nem, miért nem? Hajlandó-e rendezni a tulaj... Ha nem, akkor sarkon kell fordulni, ha igen, akkor ennek megfelelően kell szerződni és számítani lehet rá, hogy a bank nem ad hitelt, amíg elintézésre nem került. Rengeteg ilyen ingatlan van, éppen ezért kell erre odafigyelni!

Itt a legnagyobb baj az lehet, ha megveszitek esetleg hitel nélkül, megkéritek rá a fennmaradásit, a hatóság elutasítja és visszabontatja. Vagyis az a tiszta, hogyha beszéltek az ügyvéddel mik ilyenkor a lehetséges opciók. Hogyan lehet elállni a szerződéstől, vagy hogyan lehet kvázi kötelezni az eladót, hogy mihamarabb elintézze a papírokat, egyáltalán ő erre hajlandó-e. A bankot is érdemes megkédezni, hogyha rendeződik a háttér, akkor ad-e hitelt rá.

Jó nagy hercehurca, de nektek kell eldönteni melyik utat választjátok. Ha nem sürget az idő és nagyon akarjátok az ingatlant, akkor én szerződést módosíttatnék, amiben lépésről lépésre megfogalmaztatnám kinek mi a dolga (főleg az eladóé minden ugye) pontos határidőkkel és ha átadja a rendezett papírokat, akkor haladhatunk tovább.

2022. okt. 9. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!