Mire számíthatunk?
Földmérő => épületfeltüntetési vazrajz.
De kell egy hatósági bizonyítvány is a helyi építési hatóságtól (tököm tudja most éppen hogy hívják őket, kormanyhivatalba integrálták őket nem a településhez tartoznak).
Ehhez meg kell egy építész/statikus aki kiad egy szakvéleményt.
Ezután mehet az ügy a földhivatalhoz.
3: Azt értem, azt nem értem, milyen fázisban vagytok és hogy jön a képbe a térkép. A térképnek semmi szerepe egy adásvételben.
A hitelfelvételhez egy megkötött szerződés kell, ahhoz ügyvéd, a vásárolhatósághoz az ügyvéd ellenőrzése (!), ingatlan hitelezhetőségének ellenőrzése, ingatlan bank általi értékbecslése, hitelfelvevő hitelképességnek ellenőrzése, ti meg ezen elvileg túlvagytok... Ha pedig túlvagytok, akkor nem kerülhettetek ilyen helyzetbe. Szóval hol van a hiba, nem látom az eddig elmondottakból.
Mint írtam, nem is kell egy felépült ház a hitelfelvátelhez, elég ha van terv és engedély. Sőt, láttam már olyan adásvételi szerződést is, ahol már foglaló és előleg is volt fizetve, de a telek még meg sem volt véve, azon még a régi, lebontatlan épületek álltak, a kivitelezőnek arra is csak adásvételi előszerződése volt, a bank mégis adott hitelt.
9: Az ügyvéd ellenőrizte a szerződés megkötése előtt, hogy az ingatlan megvásárolható és hitelezhető-e?
Megkötöttétek már az adásvételi szerződést?
Fizettetek az ügyvédnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!