Ha egy ingatlanhoz oda van írva a hirdetésbe hogy alkuképes akkor miért nem engednek belőle alkudni?
Figyelt kérdés
ez egyfajta ingatlanos trükk? Már sokadik ingatlannal jártam így hogy oda volt írva hogy alkuképes, aztán mondtam egy alacsonyabb árat és kiderült hogy az ingatlan egyáltalán nem alkuképes. Volt hogy az ingatlanos közölte, volt hogy a tulaj hogy egyáltalán nem alkuképes.2022. okt. 1. 21:28
2/20 anonim válasza:
Meggondolta magát a tulaj menet közben...
3/20 anonim válasza:
Vagy menet közben derült ki, hogy több a komoly érdeklődő és számítanak rá, hogy megadják a magasabb árat is.
4/20 anonim válasza:
Vagy egyszerüen nevetségesen alacsony árat mondtál. Az alkuképes nem azt jelenti, hogy bármilyen kevésért megkaphatja valaki, van egy reális alsó érték is.
5/20 anonim válasza:
"Vagy menet közben derült ki, hogy több a komoly érdeklődő és számítanak rá, hogy megadják a magasabb árat is."
Vagy már van is olyan a komoly érdeklődők között, aki a meghirdetett árat is (sőt, akár olyan is, aki többet is) megadja.
6/20 anonim válasza:
Nekem két olyan ismerősöm is van aki a közelmúltban drágábban vette meg a lakást/házat mint a meghirdetett ár. De volt olyan ismerősöm is aki végül nem vette meg a XI. kerületben meghirdetett lakást, mert annyian jelentkeztek, hogy órák alatt emelkedett az ára 2 millióval. Lehet az eladók/ingatlanosok nem számolnak ekkora kereslettel, és azt gondolják kiéneklik a piacot.
7/20 A kérdező kommentje:
"
Vagy egyszerüen nevetségesen alacsony árat mondtál"
42 millióra mondtam 40 milliót. Aztán kioktattak hogy nem alkuképes sőt ajándék ennyiért a lakás. A hirdetésben pedig az első mondat hogy az ár alkuképes.
2022. okt. 2. 07:34
9/20 anonim válasza:
Igen, mert amikor a hirdetést feladták, még úgy gondolták, hogy alkuképes, az érdeklődőket látván viszont változott a leányzó fekvése.
10/20 anonim válasza:
Az alkuképes nem azt jelenti, hogy kötelesek ár alatt eladni, mert valaki éppen annyit adna érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!