Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Általában megéri felújítandó...

Általában megéri felújítandó lakást venni és felújítani vagy inkább olyan lakást éri meg venni, amihez nem kell nyúlni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 22. 22:28
A kérdező szavazást indított:
Felújítandó megéri
Felújítandó nem éri meg
15 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindig hozzá kell nyúlni. Attól függ, mennyire elhanyagolt.

Én biztos, hogy olyat vennék, ami nincs nagyon lerobbanva, de a saját ízlésem szerint újítanám fel.

2022. szept. 22. 22:34
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Attól függ, hogy mennyire értesz hozzá. Ha mindent úgy kell megcsináltatnod, akkor nagyon drága lehet.
2022. szept. 22. 22:37
 3/21 anonim ***** válasza:
87%

Mit értünk "megéri" alatt?

Csodák nincsenek, felújítani maximum annak fogja megérni anyagilag, aki valamilyen úton-módon olcsóbban szerez be anyagokat és mindent meg tud csinálni önmagának. De elég 1-2 váratlan hiba, kiadás és már akkor is nullára vagy mínuszba jön ki.

Esetleg azt szokták előnynek felhozni, hogy ha te újítod, akkor tudod, hogy az jó lesz, és olyan lesz amilyet te szeretnél. Azokkal az anyagokkal, minőségben. Na ez az ami nem mindig jön össze, ugyanúgy elrontják, cserébe tépheted a hajadat az idegtől amikor látod az eredményt. Illetve az esetek nagy részében nem a minőség fog győzni, hanem az olcsóság meg az ami éppen raktárról elérhető és nem fél év.

Az sem mindegy, hogy újítod. Egyrészt anyagilag jobban el tudod húzni, beköltözöl aztán haladsz szépen lassan ahogy sikerül. De az sem kényelmes amikor minden évben szét kell bombázni valamiért a lakást és a fél életed azzal telik, hogy újítasz, ahelyett, hogy csak kényelmesen beköltöznél és laknál benne.

2022. szept. 22. 22:48
 4/21 anonim ***** válasza:
85%

Én biztos nem vennék mások által felújítottat, mert

- nem tetszik sokak ízlése

- eladásra csak olcsó, trehány “ráncfelvarrást” csinálnak

- a felújítandó értelemszerűen olcsóbb, a differenciából futja a kedvemre való, minőségi munkákra

2022. szept. 22. 22:48
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez erősen igény függő és kérdés, hogy mennyire vagy vakmerő. Én nem vennék teljesen lepukkant igatlant, mert nem akarok megőszülni mire elkészül. Jó állapotút vennék, amit maximum kozmetikázni kell (új burkolatok, új konyha, ilyesmi). Ha már falakat kell mozgatni, fűtési rendszert cserélni, stb., az nem az én helyem.
2022. szept. 22. 23:05
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit értünk felújítandó alatt, meg hogy van-e hol lakni, amíg elkészül. Nem mindegy, hogy csak esztétikailag kell a felújítás vagy lakhatatlan anélkül, mert mondjuk lyukas a tető.
2022. szept. 22. 23:27
 7/21 anonim ***** válasza:
11%

Attól függ.

Ha a látszatba fontos, meg a lustaság, akkor vegyél egy kikozmezikázottatHa neg az a fontos, hogy jó legyen, akkor meg újítsd fel magadnak.

2022. szept. 23. 00:14
 8/21 anonim ***** válasza:
68%

#7 Azért ennyire ne sarkítsunk már, hogy felújított az csakis látszat lehet. Bezzeg a saját két kezed munkája maga lesz a tökéletesség és véletlenül sem csak olcsó, elb..szott kókányolás.

Azt a proli mentalitást meg hagyjuk már, hogy mindenki lusta, aki nem a két szaros kezével csinál mindent... :D

2022. szept. 23. 00:19
 9/21 anonim ***** válasza:
29%

#8: aki eladásra felújít, az bizony látszat munka lesz.

Ha nem te csinálod, akkor is szopni fogsz vele, max nem burkolsz, és festesz, hanem szakit keresel, aztán meg egy másikat aki kajavójta, amit az első elbaszott

2022. szept. 23. 00:30
 10/21 anonim ***** válasza:
26%

#9 Nem feltétlenül lesz látszat munka de nyugodtan áltassátok magatokat ezzel.

Tudom tudom, le leszek pontozva mert magyar proli csakis a maga két kezével dolgozik és a panelból is luxus nyaralót csinál OBI meg Praktiker legolcsóbb anyagokból :D

2022. szept. 23. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!