A házunk előtt kellemetlen beruházásra készül "Nagy Tiszteletű Polgármester Úr"?
Amíg még nem ismert széles körben jó lenne költözni. A kedvesemnek korrekt érvei vannak, hogy miért akar maradni. Nem vagyunk fiatalok, az egészségünk a korunknak megfelelőnél rosszabb. A nagy gond ott van, hogy pont ő lesz a legjobban kétségbe esve, ha a beruházás készen lesz, az ingatlan azonban nyomott áron sem lesz eladható (és öregebbek leszünk).
Hogyan lehet valakinek megmagyarázni, hogy gondolkozzon már egy kicsit előre. Az, hogy a "fejéhez vágom" csak makacsságot szül.
Én inkább maradnék ott. Bárhova költözöl, mindenhol lesz valami zavaró.
Legalább azon az oldalon tuti nem lesznek szomszédok, vagy iskola, vagy bevásárlóközpont. A temető egy nyugis hely. Főleg azért, mert késő délután és este nem is tartanak már temetést. Nálunk zárják is a temető kapuit 8-kor. Akkor már bemenni se lehet.
A pillanatnyi helyzet az, hogy a kerítés romos, az épületek egy része romos, a terület, ahol nincsenek sírok elhanyagolt. "Nincs pénz a karbantartásra". Ez nagyobb területnél nyilvánvalóan jobb lesz.
Mindegy, meggondolom, amit írtatok. Legalább az évi egy "dúvad ritkítás" után nem kell majd szednem a sörös dobozokat. (Nem mintha szedném, amióta közölték, hogy kiirtják az egészet)
22: na most akkor már most ott van a temető, vagy csak most fogják megcsinálni?????
A kérdésben azt írod, hogy a polgi terve ez...
Nem értem...
Hosszú utca. Az egyik végén temető, utána erdő az egyik oldal. Amikor költöztünk, az szerepelt a (nem tudom milyen nevű) tervben, hogy a temető az utca közepéig fog terjeszkedni. Változott a polgi, a temető az utca végéig terjeszkedik. Az én portám előtt nyitnak még egy bejáratot. (A temetőtől mostani bejáratától a legtávolabbi házban lakom.)
Én is jobban örülök a temetőnek, mint egy hangos szomszédnak (volt benne részem), de a párom reakcióját is tudom, amikor megjelennek a láncfűrészek.
"Amikor ide költöztünk, az utca közepéig volt az erdő a temető tartalék területe. "
Magyarul, eleve ti költöztetek egy temető mellé!
Innentől nem érthető a problémád.
A polgármestert meg feleslegesen szidod, mert neki gondoskodnia kell az elhunytakról is. Ráadásul ezt a meglévő temető területén teszi.
Valamit benéztél: Mi erdő mellé költöztünk, aminek az akkori tervek szerint maradnia kellett volna. Valóban hiába szidom. Attól még gazember. A meglévő temető is gazos, romos, ahol nincs a kirakatban, szerinted milyen lesz ha a mostani méret háromszorosát hozzá csatolják?
Az, hogy a problémám érthető-e meg egy ettől független dolog, ha gondolod elmagyarázom:
Most erdő van mellettünk. Tudod zöld és néha állatok néznek ki onnan: róka, kutya macska őz (azt gyorsan kilövi a helyi stüszivadász), hajléktalan.
Amikor ide költöztünk, akkor úgy volt, hogy az erdő marad.
Majd úgy lett, hogy stadiont tesznek ide (el se kezdték), el se férne
Most a temetőt akarják ide hozni
Ismerem a kedvesemet, amikor elkezdődik az építkezés ki fog törni a katasztrófa, hogy ezt nem akarja, viszont, akkor már az ingatlan értéke alacsonyabb lesz, és a vevők száma is limitált. A gond ennyi.
"Valamit benéztél: Mi erdő mellé költöztünk,"
Már azt sem tudod, hogy mikor mit írsz??!
Ezt te írtad:
"Amikor ide költöztünk, az utca közepéig volt az erdő a temető tartalék területe."
Innentől kiszálltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!