Mennyire igazságos a CSOK és a többi családtámogatás?
12-es, megbuktál matekból jól sejtem? :)
Kemény 125ezret kell havonta félrerakni neked és a párodnak is ahhoz, hogy összejöjjön 10 év alatt annyi, mint nekünk, nem milliós összeget.
Mondjuk ennyi ésszel nem csodálom, hogy nem sikerül ennyit sem :)
"a kölköd orvosi ellátását, meg azt hogy anyuka otthon maradjon a gyerekkel 3 éves koráig, meg az iskoláztatását, kedvezményes tankönyv meg étkeztetését azt meg azok a gyermektelenek fizetik, akik nem vállaltak gyereket és dolgoznak ahelyett, hogy otthon ülnének éveket egy gyerekkel"
Ne harahudj, de honnan tudod, hogy azért, mert kb. 4 évig nem dolgozom, ezen kívül nem fizetem be életem során sokszorosát a te adódnak? Vagy bármelyik gyermektelenének?
Ja, amúgy visszatérve az eredeti kérdéshez, én sem értek egyet a csokkal az árfelhajtó hatása miatt, és igen, igazságtalannak tartom, de felvettem, mert nyilván attól, hogy nem értek vele egyet, még nem lesznek olcsóbbak nekem sem a lakások.
De most ilyen alapon nagyon sok mindennel nem értek egyet, pl. miért nincs megadóztatva az, ha valakinek több lakása van? Na, hát az is igazságtalan, hogy más megkapja 20 évesen a nagymama lakását, én még semmit nem kaptam.
Vagy miért látjuk el ingyen azokat, akik végigdohányozzák az életüket? Aztán én fizetem a kemoterápuájukat meg a tüdőműtétjüket, miért? A zabagép cukorbetegek és szívbetegek ellátása miért az én adómból megy?
"Ne harahudj, de honnan tudod, hogy azért, mert kb. 4 évig nem dolgozom, ezen kívül nem fizetem be életem során sokszorosát a te adódnak? Vagy bármelyik gyermektelenének?"
Engem abszolút nem érdekel, hogy te mit fizetsz be meg mit nem, de te a gyermekteleneknek köszönheted, hogy a kölköd ingyen jár iskolába, ingyen van az egészségügyi ellátás, tankönyv, hogy 4 évig otthon ücsörögsz stb., nem írom le újra, mert elég egyértelmű volt. Amíg te otthon vagy, addig a gyermektelen ugyanúgy dolgozik, adózik, hogy a te gyereked 18 éves koráig hozzájusson az alapvető szolgáltatásokhoz, te pedig otthon maradhass vele. Tehát bármennyire is szeretnéd a társadalmat 2 részre osztani, azért mert szültél 1 gyereket, te semmivel nem vagy több, mint az aki nem. Sőt. Leírom ismét: te ezt azért teheted meg, mert vannak gyermektelenek, akik akkor is dolgoznak, míg te 4 évig otthon ücsörögsz. Ezért van biztosítva a gyermeked ellátása 18 éves koráig. Ezt nyugodtan fogadd el tényként, mert ez így van.
"Ja hát igen, ami nektek jár az miért is járna másnak is."
Ja, hát családi ház szimplán csokkal másnak sem jár, ahhoz villantani kell még vagy 40-50 milliót egy 30-as párnak is.
Mellesleg, nem az ebben a lényeg, hogy jár vagy sem, szimplán a logika a fontos, hogy úgy csinálsz, mintha egy gyereket vállaló párnak nem ugyanúgy tennie kellene a 65 milliós házért, mint neked a 30 milliósért.
Amúgy meg vedd fel te is a csokot, ha szerinted az olyan sokat ér, miért nem használod ki te is, ha olyan könnyű vele lak@shoz jutni?
"ahol én lakok nincs 30 millióért még egy normális panel lakás sem, nemhogy kertes ház"
És hol laksz te?
Azt mondod, megyeszékhelyen, most rákerestem kíváncsiságból, a legdrágább megyeszékhelyen, Debrecenben is van vagy 100 eladó családi ház 30 millió alatt, teljesen jó állapotúak is.
Pl. ez, csak egyet linkelek hirtelem
"Aki otthon marad a gyerekkel, az saját magának fizette be korábban adó formájában azt az összeget, amit kap, nem te gyerektelen senki fizeti neki :) csak úgy mondom"
El vagy tévedve kiscsillag. Az az adó amit te fizetsz addig míg nincs gyereked, az arra nem elég, hogy te 1 évig otthon ücsörögj, nemhogy 4 évig, a kölködről már nem is beszélve 18 éves koráig. Szóval de, te a gyermektelennek köszönheted hogy otthon maradhatsz, a gyereked pedig ingyen ellátást kap 18 éves koráig. A te gyerekednek pedig kutya kötelessége 18 éves kora után megtermelni az én nyugdíjamat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!