Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek? Akartam vásárolni...

Mit tegyek? Akartam vásárolni egy ingatlant, de végül vissza akarok lépni, mert mégsem olyan, találtam jobbat, a foglalót bukom, viszont adtam 20 millió előleget is, ami majdnem a teljes vételár, azonban abból az eladó elköltött 15 millió forintot?

Figyelt kérdés
Tudtam, hogy pénzre van szüksége, ezért adtam előleget, azonban ő azt már befektette valamibe, én pedig találtam egy olyan házat, ami sokkal jobb befektetés lenne, még ha elbukom a foglaló értékét is, viszont mivel az előleget már elköltötte, így nem tudom hogyan tudom azt kivenni abból az ingatlanból amiben ő befektette? Mit tudok tenni?
2022. júl. 18. 19:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%

"... én ragaszkodtam hozzá mivel szerettem volna hogy nekem adja el az ingatlant és ne másnak!"

Honnan tudtad hogy mennyi és mire kell neki?

Ha adsz foglalót és a szokásos 10% előleget akkor sem adta volna el másnak, pláne ha magasabb foglalót adsz.

2022. júl. 18. 20:17
 12/27 A kérdező kommentje:
Tudom hogy hülye voltam így utólag, csak akkor nagyon nagyon akartam és féltem, hogy más veszi meg! Nagyon jó befektetés lett volna ez, csak éppenséggel most közbejött ez az egész energiaválság és Nincs arra pénzem, hogy a fűtést korszerűsítisem és a házat szigeteljem, viszont a másik ház, ami igaz hogy nem olyan jó helyen van, az teljesen fel van újítva!!!
2022. júl. 18. 20:25
 13/27 anonim ***** válasza:
92%
Maradt ez a ház, ez van.
2022. júl. 18. 20:28
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem korszerűsíted a fűtést, hanem keresel egy megoldást, hogy hogyan tudsz 1 szobát, konyhát, fürdőt befűteni az átlagfogyasztás alatt maradva.

A jó helyen levő ingatlannak még ebben a helyzetben is nagyobb az értéke, mint egy szar helyen levőnek.

És mit fogsz tenni abban a helyzetben, ha mondjuk 1-2 éven belül megoldódik ez a helyzet, te meg ott állsz egy olyan házzal, ami bár szigetelve van, de nem egy főnyeremény?

Abból már nem fogsz tudni kitáncolni és bánni fogod, mint a kutya, amelyik 7-et kölykezett.

2022. júl. 18. 20:33
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"adtam 20 millió előleget is, ami majdnem a teljes vételár"

"Ugyanis az ingatlan nagyon jó helyen van! Budai agglomeráció!"

Csak jelzem, hogy a budai agglomerációban 20 millióért üres telket sem lehet venni.

Vagyis kamu az egész!!

2022. júl. 18. 21:55
 16/27 A kérdező kommentje:
Csak úgy jelzem, hogy pont ezért írtam, hogy őrületesen jó vétel lett volna! És csak úgy jelzem, itt egy link budai Agglomeráció 30 millióig! [link]
2022. júl. 18. 22:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"... őrületesen jó vétel lett volna!"

Mi ez a múlt idő?

Csak nem követted el azt az őrültséget, hogy visszamondtad?

2022. júl. 18. 23:04
 18/27 A kérdező kommentje:
17! Még nem mondtam vissza !
2022. júl. 18. 23:12
 19/27 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként nem látom ezt akkora problémának!

Ha visszalépsz, majd eladja másnak és a vételárból megkapod a 20 milliódat.

Nyilván nem holnap lesz, de ha annyira jó vétel, akkor hamar talál vevőt.

Te meg - mivel te generáltad a problémát - türelmesen vársz, a pénzedet mindenképpen visszakapod.

De azért a visszalépést ezerszer átgondolnám a helyedben!

2022. júl. 18. 23:16
 20/27 anonim ***** válasza:
83%
Na de ha visszalépsz és X ideig nem látod a pénzedet akkor mit csinálsz? Másik eladónak nem mondhatod azt, hogy figyelj van ám pénzem csak nem nálam, majd megadom, ha megkaptam.
2022. júl. 19. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!