Ha kevesebbet írunk papíron a lakás árát akkor kevesebb az illeték is. Szóval azt úgy lehet, hogy papíron 15millió, de én 17-et adok át az eladónak?
Figyelt kérdés
2021. jan. 5. 18:16
2/24 anonim válasza:
ha a vevő belemegy akkor lehet. viszont a nav ha más összegre értékeli a lakást akkor nem a papirra vetett összeg után fizeted az illetéket. minket ellenőriztek már kétszer, pedig piaci ár szerepelt az adásvételin.
3/24 A kérdező kommentje:
És ha csak 1 millióval kevesebbet írunk rá?
2021. jan. 5. 18:26
4/24 anonim válasza:
Nem tudom, hogy tud a NAV ebbe beleszólni.
Ha szeretnék eladni egy ingatlant, hiába ér mondjuk 20 milliót,ha nincs rá annyiért kereslet,dönthetek 17 vagy 15 millás ár mellett is, csak hogy vigyék.
5/24 anonim válasza:
Az adásvétel utáni illetéket a NAV által becsült érték után kell fizetni, nem a szerzödésben álló összeg után.
7/24 A kérdező kommentje:
Ja mert én is azt olvastam, hogy az összeg után kell fizetni.
2021. jan. 5. 18:52
8/24 anonim válasza:
Sok értelme lenne. Ha egyszer már megvan a szerződés, akkor hülye lennék többet fizetni.
9/24 anonim válasza:
Mi anno Balatnon vettünk telket és a Nav nagyobb összegről állította ki az illetéket.
10/24 anonim válasza:
#5 Mióta??????????? Az adás-vételi szerződésben szereplő összeg után kell fizetni az illetéket, ne adj már fals infókat!
Az lehet még kérdező, ha a NAV nem hiszi el, fogadja el ezt a szerződésben szereplő összeget, kiküld egy becsüst, aki felértékeli az ingatlant, s az általuk megállapított összeg után fizeted az illetéket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!