Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Várható a panelek felértékelőd...

Várható a panelek felértékelődése az olcsó rezsi miatt?

Figyelt kérdés

2022. júl. 16. 18:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem.

Szerinted mennyire reális piaci áron vett gázból előállítani a távhőt, majd olcsón értékesíteni.

Valami határ ott is lesz.

2022. júl. 16. 18:30
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Fűtési szezon előtt tuti megemelik a távhő árát is. Nagyon sok pluszpénz ez, nem fogják kihagyni.
2022. júl. 16. 18:58
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Nem.

De mitől lenne olcsó egy panel rezsije?

A távfűtés már 20 éve is horror-árban volt. Anyám a 26 nm-es garzonjában most fizet minden hónapban ( nyáron is!) 7000 -valahányszáz havidíjat, míg én a 65 nm-es lakásom konvektorokkal télen kb. havi 8000-ből simán kifűtőm és a fűtési szezonon kívül nem használok gázt ( minimális főzés), így az én havi átalányom 4200 Ft. És a távfűtés is emelkedni fog, ez nem kérdés.

Közös költséget meg kb. ugyanannyit fizet a fele akkora lakásra.

Az áram meg nyilván felhasználótól függ, de én alig kapcsolom be nyáron a klímát, mert azért a 30 centis téglafal nem nagyon melegszik át, az ő lakásában ki sem bírnám klíma nélkül.

2022. júl. 16. 19:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

3. Az se mindegy anyád milyen panelben lakik. Szigetelt? Modern műanyag ablakok? 1 vagy 10 emelet? Radiátorok modernre cserélve, vagy azok vannak még amikkel a ház épült? Modern biztonsági bejárati ajtó, hogy ne fűtse a lépcsőházat is?

Panelben se muszáj már fix díjat fizetni az egybe fűtés+melegvízre, ha van fogyasztásmérő a radiátoron. Akkor lehet kérni fogyasztás alapú fizetést.

2022. júl. 16. 19:45
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
#3 Engem inkább az érdekelne, hogy te milyen konvektort használsz. Nálunk 58 nm-re lazán túllépjük a 15 ezres limitet és télen melegítőben és takarókban dolgoztam (azokról a napokról ne is beszéljünk, amikor menstruálok, előtte távhős lakásban laktam semmi bajom nem volt, mikor költöztünk, azóta nem tudjuk olyan melegre fűteni a lakást, hogy ne fájjon, inkább visszamegyek anyumékhoz azokon a napokon és megint semmi).
2022. júl. 16. 23:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as. A tévében pont azt mondták pedig, hogy felesleges belevenni ebbe a körbe a paneleseket, mert nem haladnák meg a limitet.

Múltkor olvastam épp, hogy panelből se mindegy, milyen. Épült kb. 5 fajta, nyilván minél kevésbé régen, annál energiahatékonyabban szigetel(hőhíd, stb.)

Azokról nem beszélve, akik le is szigetelték a házat. Mi 10 éve panelprogramoztunk, azóta a fűtőtest még nem volt feltekerve, mert így is elég meleg van. Persze nem 28 fok, mint régen, amikor az utcát fűtöttük, de nem fázunk egyáltalán.

2022. júl. 17. 06:56
 7/11 anonim ***** válasza:

"Engem inkább az érdekelne, hogy te milyen konvektort használsz. Nálunk 58 nm-re lazán túllépjük a 15 ezres limitet"

Olvasd el a mit írtam. Nem azt írtam hogy én havi 4200-ból befűtök amikor fűtési szezon van.

2022. júl. 17. 08:54
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon remélem, hogy igen. Különben nem tudom, hogyan lesz házam
2022. júl. 17. 11:25
 9/11 anonim ***** válasza:
#7 Értettem én is átalányról beszélek.
2022. júl. 18. 09:19
 10/11 anonim ***** válasza:
56%

Ha emelkedni nem is fog az aruk, aranyaiban biztos vagyok benne, hogy novekedni fog az ertekuk a regi gazkonvektoros lakasokkal szemben. Ha sokan akarnak eladni regi energiazabalo ingatlant, azert h panelt vegyenek, az kereslet-kinalat alapjan igenis meg fog latszodni a lakasarakon..

A tavho egyebkent nem gazbol allitja elo a melegvizet, hanem nagyreszt hulladekhobol, ennek jo lenne ha egy-ket hozzaszolo utana olvasna..

2022. júl. 19. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!