Várható a panelek felértékelődése az olcsó rezsi miatt?
Nem.
Szerinted mennyire reális piaci áron vett gázból előállítani a távhőt, majd olcsón értékesíteni.
Valami határ ott is lesz.
Nem.
De mitől lenne olcsó egy panel rezsije?
A távfűtés már 20 éve is horror-árban volt. Anyám a 26 nm-es garzonjában most fizet minden hónapban ( nyáron is!) 7000 -valahányszáz havidíjat, míg én a 65 nm-es lakásom konvektorokkal télen kb. havi 8000-ből simán kifűtőm és a fűtési szezonon kívül nem használok gázt ( minimális főzés), így az én havi átalányom 4200 Ft. És a távfűtés is emelkedni fog, ez nem kérdés.
Közös költséget meg kb. ugyanannyit fizet a fele akkora lakásra.
Az áram meg nyilván felhasználótól függ, de én alig kapcsolom be nyáron a klímát, mert azért a 30 centis téglafal nem nagyon melegszik át, az ő lakásában ki sem bírnám klíma nélkül.
3. Az se mindegy anyád milyen panelben lakik. Szigetelt? Modern műanyag ablakok? 1 vagy 10 emelet? Radiátorok modernre cserélve, vagy azok vannak még amikkel a ház épült? Modern biztonsági bejárati ajtó, hogy ne fűtse a lépcsőházat is?
Panelben se muszáj már fix díjat fizetni az egybe fűtés+melegvízre, ha van fogyasztásmérő a radiátoron. Akkor lehet kérni fogyasztás alapú fizetést.
3-as. A tévében pont azt mondták pedig, hogy felesleges belevenni ebbe a körbe a paneleseket, mert nem haladnák meg a limitet.
Múltkor olvastam épp, hogy panelből se mindegy, milyen. Épült kb. 5 fajta, nyilván minél kevésbé régen, annál energiahatékonyabban szigetel(hőhíd, stb.)
Azokról nem beszélve, akik le is szigetelték a házat. Mi 10 éve panelprogramoztunk, azóta a fűtőtest még nem volt feltekerve, mert így is elég meleg van. Persze nem 28 fok, mint régen, amikor az utcát fűtöttük, de nem fázunk egyáltalán.
"Engem inkább az érdekelne, hogy te milyen konvektort használsz. Nálunk 58 nm-re lazán túllépjük a 15 ezres limitet"
Olvasd el a mit írtam. Nem azt írtam hogy én havi 4200-ból befűtök amikor fűtési szezon van.
Ha emelkedni nem is fog az aruk, aranyaiban biztos vagyok benne, hogy novekedni fog az ertekuk a regi gazkonvektoros lakasokkal szemben. Ha sokan akarnak eladni regi energiazabalo ingatlant, azert h panelt vegyenek, az kereslet-kinalat alapjan igenis meg fog latszodni a lakasarakon..
A tavho egyebkent nem gazbol allitja elo a melegvizet, hanem nagyreszt hulladekhobol, ennek jo lenne ha egy-ket hozzaszolo utana olvasna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!