Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Létezhet olyan, hogy nem...

Létezhet olyan, hogy nem annyit kell fizetnem a tulajnak, mint amennyi a számlán van?

Figyelt kérdés
A beköltözéskor az óraművek nem voltak lenullázva. A koronavírusra hivatkoztak, hogy most nem tudták megoldani, mondtam rendben nembaj. Nem egy nagy lakás, ezáltal van, hogy csak kéthavonta jön a rezsiszámla. A tulaj azt mondta, hogy kijön majd a számla, de nem annyit kell majd fizetnem mert az úgy sem nem relaváns. A barátja pedig tudja hogyan kell kiszámolni. Nekem ez nem nagyon tetszik így, mert én nem tudom mi alapján számolja ki, vagy egyáltalán lutrinak tűnik így nekem. Eddig még nem kellett reszit fizetnem, nem régen költöztem be.

2020. máj. 8. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy az oramuvek lenullazva? Ezt nem értem. Bekoltozeskor fel kell írni az óra állását, és onnan egyszerű a számolás.
2020. máj. 8. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Loturo. Azt fizeted ami a szamlan van.
2020. máj. 8. 21:14
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
most nem azert de ugyved kell eladasi szerzodeshez, az meg a szamlak befizeteserol is ker igazolast, szoval alapbol a helyzet nekem fura
2020. máj. 8. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem annyit meg lehetne tenni, hogy felhívni a szolgáltatót, bediktálni az óraállásokat, és az alapján kérni a számlát. Villanynál és gáznál neten jelentem le, ott megvan, hogy a hónap melyik napjain lehet, ezeken a napokon kívül telefonon lehet, így az a számla csak a régi tulajé lenne.

Utána amit majd kapsz legközelebb, ott már induló óraállásnak a diktált lesz, ami ugyebár a tied.

Azért se jó ez a "kiszámolja" dolog, mert pl villanynál, meg víznél is nagy különbségek lehetnek az általány és a tényleges között, és a szolgáltatók meg csak évi 1x jönnek leolvasni.

2020. máj. 8. 23:28
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Azért, mert valsz általány számla jön az előző évi fogyasztás alapján és ő a tényleges fogyasztást szeretné beszedni, ami korrektebb, hogy a sajátodat fizesd, ne valaki másét.:)
2020. máj. 9. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj, hogy az általánnyal nagyot lehet szívni, ha az év folyamán változnak a szokások, és kevesebbet számlaznak mint a tényleges fogyasztás. Én havi szinten diktálom a villanyt, és nagyok a kilengések, attól függ mennyit mennek itthon a műszaki eszközök. Elöző hónap kiugró is volt, mert egész nap ment az xbox és a számítógép, illetve a klíma fűtéssel. Tudok olyan esetről is, hogy elromlott a kombi gázkazán, és a tulaj visszakapcsolta a villanybojlert, de nem állított be általányt, éves leolvasáskor meg jött egy 108 ezres csekk. Ilyen formán se szabad belemenni abba, hogy majd "kiszámolják"! Mert lehet a fickó azt mondja, hogy fizessen a kérdező félhavit, mert 15.-én lett az ő nevén az ingatlan, közben meg az általányhoz képes jóval több az eddig elfogyasztott áram mennyisége. Nem tudom mikortól lehet majd átiratni, de a mostani óraállásokkal kellenne mindenképp egy diktálast eszközölni.
2020. máj. 9. 13:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a baj, hogy egyébként jó arcok. Illetve ez nem baj, de nem akarom őket kellemetlen helyzetbe hozni, hogy én azt nézem ki belőlük, hogy átvernének engem. Egyébként szerintem nem, korrektnek tűnnek. Szimplán csak furcsa nekem ez a dolog, de végül is beköltözéskor fel lett írva minden.
2020. máj. 9. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!