Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A lakás és a bútor amortizáció...

A lakás és a bútor amortizációját nekem kell fizetnem vagy a tulajnak?

Figyelt kérdés

Ha pl. a parketta kopik az előszobában, mert én lakom a lakásban, vagy az ágy alatt a padló recseg, vagy a lépcső jobban recseg mint mielőtt beköltöztem, akkor kiköltözéskör kell új bútorokat vennem illetve újraparkettáznom a padlót?

Vagy van olyan jogelv, hogy ha ő lakott volna itt, akkor ugyanígy recsegne a padló és kopna a bejárati ajtó előtti szőnyeg, stb?

2018. márc. 25. 22:55
 1/4 A jó édes ***** válasza:
100%
Ha nincs róla külön megállapodás a bérleti szerződében - és a bútorozottan adja bérbe a lakást - akkor a bútorok és padló normál fokú amortizációja a tulajdonost terheli. Ellenben ha bizonyítható, hogy a normál fokú amortizáción túl történt sérülés - valamit eltörtél, nem rendeltetésszerű használat miatt ment tönkre - akkor a bérlővel kártérítést fizettethető.
2018. márc. 25. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Bizonyos dolgokat levonhat költségként az adóbevallásában, nem tudom, pontosan miket, de vannak részleges ismereteim, a bútor árát teljes egészében költségként számolhatja el szerintem, és évi 2%-ot számolhat el az ingatlan árából amortizációnak.
2018. márc. 25. 23:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Mindent rendeltetésszerűen használok, igényes vagyok. Viszont nyilván az egér nyoma az asztalon ott marad, hogy azon dolgozok. A padló a bejáratnál kopottabb, a lábtörlő is, mert abba törlöm a cipőt mielőtt belépek.

Mindent rendeltetésszerűen használok, de így is kopik, mert használatban van.

2018. márc. 25. 23:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az asztalt valoszinuleg fizetned kell. Erre talaltak ki az egerpadot. De igazabol egy sima a4-es papir is megfelelt volna. Labtorlo nem nagy osszeg.
2018. márc. 26. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!