Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elvárható-e a főbérlőtől?

Elvárható-e a főbérlőtől?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el bérelni egy albérletet és van bent pár bútor, amik nem a legjobb állapotban vannak és nincs is szükségem rájuk, ezért meg szeretnék válni tőlük (1 kopott asztal, 4 szék, egy régimódi szekrény/polcrendszer féleség, aminek hiányzik pár originális polcja, meg egy nagyon csúnya összetakácsolt polc). Ez hogy működik ilyenkor, elvárható hogy a főbérlő elvigye őket ha nekem nincs szükségem rájuk vagy mi történik?

2017. jún. 8. 11:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell vele beszélni. Vagy elviszi, vagy nem.
2017. jún. 8. 11:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt előre kellett volna megbeszélni.

Ha ő bútorokkal akarta kiadni, akkor nem fogja elvinni. Lehet, hogy az utánad jövőnek kéne. Addig meg hogy tárolja? Vagy dobja ki? De akkor meg nem lesz a következő bérlőnek semmi.

Szóval ezért van úgy hirdetve, hogy bútorozott vagy bútorozatlan. Az fura, hogy te kiveszel egy bútorozottat és utána közlöd, hogy nem kellenek neked a bútorok :)

2017. jún. 8. 11:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem elvárható. Bútorral vetted ki, az pedig ezt jelenti, hogy a bútor marad. Vagy mit gondoltál?
2017. jún. 8. 13:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy sokan is mondták nem várhatod el tőle... Fizetnéd neki a szállítási kölcségeket és a raktár bérlést plusz az idejét amit rá kell fordítania, hogy leszervezze mindezt?
2017. jún. 8. 13:22
 5/13 anonim ***** válasza:
7%
Sokkal könyebben fogtok találni normális jól fizető bérlőket ha kicsit felújítjátok. Hosszútávon megfog térülni a befektetés, talán már 3-4 hónap alatt is.
2017. jún. 8. 13:30
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Ha az én bérlőm lennél, akkor a következőt tanácsolnám neked:

Elfogadom, hogy nem tetszenek a bútorok, nem is kötelezlek arra, hogy azok között élj, de gondoskodj a biztonságos tárolásukról, mert én nem tudom azt megoldani.

Ha társasházban laksz, akkor beszélj a közös képviselővel, hogy van e háznak zárható tárolója, ha családi házban, akkor ott oldd meg az elhelyezésüket, hogy ne ázzanak meg, vagy egér ne rágja szét őket.

Aztán amikor elmész, akkor állítsd vissza az eredeti állapotot!

Másik opció, hogy saját költségeden lecserélheted a tárgyakat, de ha elmész, akkor azok térítés nélkül ottmaradnak.

Nos, én ezeket mondanám bérbeadóként.

2017. jún. 8. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
20%
Ezerszer voltam ilyen helyzetben : én is mondtam utána hogy nekem pár darab bútor nem kell,senki nem variált,eltették máshova a bútorokat,nem kellett semmiféle benzinpénzt és hasonlókat fizetnem.
2017. jún. 8. 16:11
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Csakhogy az egy másik tulajdonosa volt!!
2017. jún. 9. 20:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem várható el tőle, a lakást a megtekintett állapotban kibérelted. Ugyanakkor mivel a bútorokért is bérleti díjakat fizetsz, mint berendezésért ezért ezeket te elszállíthatod az albérletből (de nyilván a szerződés lejártával eredeti helyükre vissza kell őket vinni).
2017. jún. 11. 22:05
 10/13 anonim ***** válasza:
5# vagyok, azt a kommentet más kérdéshez akartam írni :D
2017. jún. 11. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!