Szerinzetek bútorozva, vagy anélkül érdemes kiadni egy lakást?
Van egy 90 nm-es kétszobás lakásom.
Eddig bútorozatlanul adtam ki,de ahogy látom mostanában nagyon elszaladtak az árak Budapesten,ezért gondolkofom,hogy a jelenlegi bérlőknek felmondok,és bebútorozom a lakást.
Több kérdés is felmerült bennem,egyrészt,hogy milyen bútorokat vegyek.
Eddig egy családnak adtam ki,de akik mindkét szobát hálószobának használták.
A két szoba külön nyílik,és a lakás közel van az orvosi egyetemhez,ezért akár két diák is ki tudná venni,de akkor mindkét szobát háloszobaként kell bebútorozni.
Vagy ha család venné ki újra,lehet,hogy meghagynák az egyik szobát nappalinak,akkor az egyik szobát hálónak,a másikat nappalinak kell berendeznem.
Esetleg két különálló személynek is kiadhatom,akkor megintcsak 2 hálószoba kell.
Nem tudom,hogy a bútorok mennyire fognak amortizálodni,az ugye plusz költség,ha X évente cserélgetnem,meg javítgatnom kell a bútorokat.
Bútorozatlanul lehet,hogy többet tudok elkérni,de a kiadások is kevesebbek.
Tapasztalatok,vélemények?
Utolsó mondat helyese:Bútorozatlanul lehet,hogy kevesebbet tudok elkérni,de a kiadások is kevesebbek.
Tapasztalatok,vélemények?
Igen,két nagy szoba van,de az ablakok miatt nem lehet ezeket a szobákat tovább osztani.
Eddig. 4 ingatlankezelő céget kerestem meg.
Egyik azt mondta,hogy bútorozatlanul 120-140 ezer forintért lehet kiadni.
2-en bútorozottan mondtak ennyit, es egy cég,aki külföldi diökoknak adja ki 550-600 eurót mondott bútorozottan.
A lakás a 9.kerület rehabilitációs részén van,közel az orvosi egyetemhez.
Mi a gond a jelenlegi bérlővel?
Ha most ki van adva és normális a bérlő, akkor minek felesleges problémát csinálni magadnak?
Egyetemisták nagyon lelakják, arra számíthatsz. És a szomszédok sem szeretik őket.
# 3
a félreértések elkerülése végett, csak azt akartam érzékeltetni, hogy tökre mindegy, hogy be van bútorozva az a lakás vagy nincs, akkor is ki veszik és perkálnak érte ha kell irreális összegeket is . A 70 ezres pl egy csótány tanya :D
Koma, te is gyesre küldenéd anyukádat plusz tízezer forintért...
Igen, ha a Fővám térnél lenne a juhhodályod, és rendesen be lenne bútorozva, akkor ki lehetne adni többért is.
Egyrészt ekkora méretű lakásnál sokkal alcsonyabb a négyzetméterár, másrészt Külső-Ferencvárosról beszélünk a leírás alapján, harmadrészt most van egy rendesen fizető bérlőd, aki reális áron lakik, és nem a te bútoraidat amortizálja.
Ha diáknak adod ki, számolj vele, hogy ők kevésbé vannak eleresztve, másrészt szétbulizzák a berendezést.
Szerintem hagyd a p*csába, oszt örülj, hogy van egy normális bérlőd, mert ha valaki megszivat, akkor megint ide fogsz jönni ríni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!