Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerinzetek bútorozva, vagy...

Szerinzetek bútorozva, vagy anélkül érdemes kiadni egy lakást?

Figyelt kérdés

Van egy 90 nm-es kétszobás lakásom.

Eddig bútorozatlanul adtam ki,de ahogy látom mostanában nagyon elszaladtak az árak Budapesten,ezért gondolkofom,hogy a jelenlegi bérlőknek felmondok,és bebútorozom a lakást.

Több kérdés is felmerült bennem,egyrészt,hogy milyen bútorokat vegyek.

Eddig egy családnak adtam ki,de akik mindkét szobát hálószobának használták.

A két szoba külön nyílik,és a lakás közel van az orvosi egyetemhez,ezért akár két diák is ki tudná venni,de akkor mindkét szobát háloszobaként kell bebútorozni.

Vagy ha család venné ki újra,lehet,hogy meghagynák az egyik szobát nappalinak,akkor az egyik szobát hálónak,a másikat nappalinak kell berendeznem.

Esetleg két különálló személynek is kiadhatom,akkor megintcsak 2 hálószoba kell.

Nem tudom,hogy a bútorok mennyire fognak amortizálodni,az ugye plusz költség,ha X évente cserélgetnem,meg javítgatnom kell a bútorokat.

Bútorozatlanul lehet,hogy többet tudok elkérni,de a kiadások is kevesebbek.

Tapasztalatok,vélemények?

2016. ápr. 2. 10:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Szerezz gombokért használt bútort, fesd ki a lakást.

A szobákba mehet 2-2 diák.

Mi 6-8 éve fizettünk 120-at egy 3 szoba+étkezős nagy lakásért (3-an álltunk össze).

Szerintem diák a legjobb. Lehet, hogy amortizál (mondjuk egy gyerekest nem lehet ebben überelni) viszont azonnal kirakható, ha gáz van vele.

Számolj utána, megéri-e a váltás egyáltalán

2016. ápr. 2. 20:24
 12/16 A kérdező kommentje:
Ebben a lakásban 2 nagy szoba van plusz konyha plusz étkező,fürdő,wc,és egy gardrób,csak kettő embernek tudom kiadni.
2016. ápr. 2. 21:00
 13/16 xswerdy ***** válasza:

Azt írod: "két nagy szoba van,de az ablakok miatt nem lehet ezeket a szobákat tovább osztani".

Elvben lehet olyan lehetőség is, hogy a konyhából csinálsz még szobát, és az egyik nagy szobából választod le a konyhát, ami esetleg lehet ablaktalan, az enyém ilyen, amit fent írtam, külföldi diákoknak sincs problémájuk vele.

Ha marad a 2 nagy szoba: magyar egyetemisták kivesznek osztott szobát is, ha úgy rendezed be, hogy 2 személyesek a szobák, akkor többet tudsz összességében kapni. A külföldiek gyakorlatilag csak 1 ágyast vesznek ki, és igényesebbek az állapot, bútorok tekintetében.

Én használt bútort vennék, ki lehet fogni jó állapotút, és modernet. Bár ha nagyon egyenként kell vadászni, akkor jobban megéri egy fuvarral elhozni mindent az IKEÁból. De ha egyben kifogsz pl. 4 íróasztalt, meg irodaszéket, amit mondjuk egy irodában cserélnek, az főnyeremény.

2016. ápr. 3. 09:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Az alaprajz még egy olyan lehetőséget rejtene magában,hogy az étkezőből egy félszobát alakíthatnék ki,de az a szoba olyan kicsi lenne,higy korölbelül egy duplaágy férne be,meg egy gardróbszekrény.
2016. ápr. 3. 10:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Mi bútorozva adtuk ki, mert volt két lakásnyi bútorunk. megmondtuk a bérlőjelölteknek, hogy mik azok a dolgok, amiket esetleg el tudunk vinni, ha nekik nem kell (kisebb dolgok, mint íróasztal, kisasztal).

Azt vettem észre, hogy bútorozva keresnek lakást az emberek pl. a fb csoportokban, de ha nem lenne bútorom, szerintem nem vennék a kiadandó lakásomba újakat. Látnád a kanapét meg a szőnyeget, miután a bérlőink elköltöztek...:S 130 ezer kaucióval sokra mentünk...:D

2016. ápr. 3. 11:42
 16/16 BiTOPro97 ***** válasza:

"A lakás a 9.kerület rehabilitációs részén van, közel az orvosi egyetemhez."

Vagy külföldi oldalon is meghirdeti, mert jönnek fizetős egyetemisták SOTE-ra.

Vagy kifesteni és tiszta Franciaország "A lakás a 9.kerület rehabilitációs részén van,közel az orvosi egyetemhez." és bútorozatlanul. Ha kell ki kell pofozni, és lesz aki ugrik rá, mert jobb környéken ezért csak garzont kap.

Fontos a fényképe hirdetés, és ingatlan közvetítő sem árt.

2016. ápr. 7. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!