Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet úgy átadni...

Hogyan lehet úgy átadni lakást, hogy közüzemi tartozás ne legyen rajta?

Figyelt kérdés
Lassan itt az átvétel napja. Sajnos nem nagyon bízunk azokban, akiktől vettünk a lakást, nem engedtek az árból sem. Mikor megvettük, azt mondták nagyon rugalmasak költözésben. Ez március elején volt.. Igaz még nincs teljesen kifizetve. Most attól tartok, hogy olyan közüzemi tartozást hagynak maguk után, hogy nem győzzük kifizetni. Hogyan tudjuk ezt kivédeni, hogy mi csak onnan fizessük a rezsit, miután beköltöztünk?

2020. máj. 21. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi van?? Te akarod fizetni a tartozasukat? Nem nullás szlat kell az eladónak hozni??
2020. máj. 21. 22:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Erről beszélek! Hogyan tudom elkerülni, hogy ne járjak így?
2020. máj. 21. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Együtt mentek átíratni a nevetekre minden egyes közműhöz, ahol addig a percig ki lesz fizetve,és kezdődik nektek nulláról
2020. máj. 21. 23:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ügyvéded?

Őtőle kellene megtudnod ezt!

Az Eladó hoz igazolást minden közműtől, hogy addig az óraállásig ki van minden fizetve, ahol most állnak az órák.

Átvételkor a lakásban jegyzőkönyvet írtok arról, hogy nullás igazolások megvannak, és az órákon tényleg az a szám van (megnézed az órákat).

Ügyesen!:)

2020. máj. 22. 04:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy a 3-as is írta, miután elrendeztétek az adasvétei dolgokat, utána a tulajdoni lappal a kezedben, a régi tulajjal, és a felírt óraállasokkal együtt mentek átiratni a vizet, villanyt stb a te nevedre. Ugyanis ehhez mindkettőtök kell! A régi tulajnak meg ott rendeznie kell az addigi fogyasztásait.
2020. máj. 22. 05:18
 6/6 xswerdy ***** válasza:
100%
én még eddig mindig csak magam mentem vevőként átíratni a számlákat. Vittem az adásvételit, meg a jegyzőkönyvet az óraállásokról, amit mindketten aláírtunk. Az órát átírják, az eladó kap egy vég-számlát postán. És általában azért rövid időn belül kijönnek az órát megnézni, hogy nincs-e manipulálva, meg hogy kb valós óraállás lett leadva. Akkor van még egy kis gond, ha nem az eladó nevén van a számla (pl. örökölte az ingatlant, és nem íratta át). Akkor először neki kell a saját nevére íratni.
2020. máj. 22. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!