Közüzemi tartozásokat ki lehet deríteni dokumentumok nélkül?
Nem vagyok, jogász, de szerintem nem.
Egyébként ennek semmi jelentősége. Amikor birtokba veszitek az ingatlant, a mérőóra állásokat rögzítitek, és átíratjátok a nevetekre a szolgáltatásotokat. Ami utána lesz fogyasztás, azt tőletek fogja a szolgáltató követelni, ami előtte keletkezett, azt rajtuk fogják behajtani.
Ugyanígy van akkor is, ha valami nem mérőórával működik (pl. szemétszállítás). A töredék időszakot valamilyen szabály szerint kiszámlázzák valamelyik félnek (vagy megosztják köztetek), onnantól pedig ti fizettek, míg az előtte levő időszakot meg őrajtuk fogják behajtani.
Köszi!
De kikötött villanyt már nekem kell újra beköttetni saját költségen, ha jól gondolom?
Elsőnek kérd el az utolsó számlákat és befizetési bizonylatokat, hogy tudd kinek a nevén van a közmű.
Utána,
Kérj nullás igazolást víz, gáz, villany-ra.
Ha abban nincs lejárt tartozás, akkor nem fenyeget a kikapcsolás sem.
A többit az 1. Leírta
Adásvételi szerződésben szerepeltetni pedig kell az ismert tényeket.
Hát itt az a probléma, hogy már kikapcsolták. Ma vettük észre, hogy le van vágva a kábel. Közben megtaláltuk a papírt is, hogy 04.18-án történt ez.
Másik kérdésem az lenne, hogy tartozás miatt mennyi idő után kötik ki a villanyt? Mert ugye ha eltelik egy bizonyos idő (1 év, ha jól tudom) akkor új szerződést kell kötni az áramszolgáltatóval, így a kapuba rakják a dobozt, ami nem kevés pénz (5000Ft métere a kábelnek) és nem is sietik el a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!