Ha a lakásomat, amit eladok, a vevőnek hitelt kell felvennie a kifizetés miatt, nekem mi bajom származhat ebből? Ha nem fizet, semmis az adás-veteli?
Egy szép nagy területű, bútorozott lakást fogok eladni hamarosan, nem kevés pénzért, mivel én nem élek már abban a városban. Viszont nem tetszik, hogy nem egyben kapom meg a pénzem, hanem 90 napon belül a szerződés megkötését követően, mert babaváró hitelt meg sima hitelt is vesznek fel, ez fedezi az ár nagy részét.
Júliusba még megkötjük ügyvéd előtt az adás-vételit, de elvileg birtokba csak akkor vehetik, vagy irathatnak át bármit is, ha a teljes összeg megérkezett a számlámra és azt kell jelezni az ügyvédnek.
Az a félelmem, hogy mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? És mi van a pénzzel, amit már kifizettek nekem az adás-vételikor??
"Az a félelmem, hogy mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? És mi van a pénzzel, amit már kifizettek nekem az adás-vételikor??"
Az ilyen félelmeidet miért nem az ügyvédeddel osztod meg, miért velünk idegenekkel? Nem gondolod ő jobban el tudná oszlatni a félelmeidet?
Egyébként nyilván teljesen indokolatlan a félelmed, nem történik semmi. Ha akarod megtartod a foglalójukat, amit adtak ez esetben. Volt külön foglaló rész említve a szerződésben? Pl. 10%? Mert nyilván ha adtak az 50 milliós lakásra 30 milliót saját pénzből, akkor nem tarthatod meg mind a 30 milliójukat. (Bár gondolom nem is tennél ilyet te sem.)
Nem tudom mit parázol.
Te már elfogadtad a vételi ajánlatot nem készpénzestől, ha nem sürgős a pénz akkor fogadd el hogy ez 3 hónap lesz maximum.
Nem tudom volt-e szándéknyilatkozat ami mellé raktak le pénzt még a hivatalos szerződés előtt. Ha visszalépsz és inkább készpénzesnek adnád el akkor azt a foglalórészt vissza kell adnod duplán.
"És mi van a pénzzel, amit már kifizettek nekem az adás-vételikor??"
Az van ami a szerződésbe van írva. Általában az szokott lenni, hogy a foglaló nálad marad, és ha esetleg már kaptál pénzt mondjuk első készpénzes részletet, azt köteles vagy visszaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!