Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha a lakásomat, amit eladok,...

Ha a lakásomat, amit eladok, a vevőnek hitelt kell felvennie a kifizetés miatt, nekem mi bajom származhat ebből? Ha nem fizet, semmis az adás-veteli?

Figyelt kérdés

Egy szép nagy területű, bútorozott lakást fogok eladni hamarosan, nem kevés pénzért, mivel én nem élek már abban a városban. Viszont nem tetszik, hogy nem egyben kapom meg a pénzem, hanem 90 napon belül a szerződés megkötését követően, mert babaváró hitelt meg sima hitelt is vesznek fel, ez fedezi az ár nagy részét.

Júliusba még megkötjük ügyvéd előtt az adás-vételit, de elvileg birtokba csak akkor vehetik, vagy irathatnak át bármit is, ha a teljes összeg megérkezett a számlámra és azt kell jelezni az ügyvédnek.

Az a félelmem, hogy mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? És mi van a pénzzel, amit már kifizettek nekem az adás-vételikor??

2022. júl. 10. 10:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%

Pont ezért kell eladni kp-s vevőnek. Inkább add el olcsóbban.

" mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? "

Szerződésszegés történik, elállhatsz a szerződéstől.

2022. júl. 10. 10:49
 2/14 A kérdező kommentje:
Ingatlankereskedőn keresztül adtam el, mert nekem nem volt időm foglalkozni ezzel, mert 200 km-re van ez a lakás. Nekem se tetszik, de ez van, de a pénz viszont kéne egy másik ingatlanhoz, mert ahol jelenleg lakom, itt szeretnék másikat vásárolni. Köszönöm a választ!
2022. júl. 10. 10:52
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Ezért kell ügyvéd az adás-vételi szerződés kötéshez. El lehet adni, hitel felvevőnek is. De ilyenkor illik ki kötni, hogy csak a teljes vételár ki fizetésekor történhet meg a vevő részére az ingatlan birtokba adása.
2022. júl. 10. 11:01
 4/14 anonim ***** válasza:
18%

Csak akkor szabad aláírni a szerződést,ha kifizetés megtörtént.

Bármi közbe jöhet,aztán majd lesz időd biróságra járnod .

2022. júl. 10. 12:17
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
foglalót megtartod ennyi történik , kb mindenki saját pénz + hitel . ügyvéd nélkül semmit nem csinálunk
2022. júl. 10. 13:29
 6/14 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Semmi bajod nem lehet. Nyilván tovább tart ha kp-es vevő jön de a legtöbb nem ilyen.
2022. júl. 10. 13:31
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Bocs, de van ügyvéded. Őt kellene kérdezni, hogy elég biztosíték van-e a szerződésben minden esetre.

Mert attól, hogy a vevő fizeti az ügyvédet, még mindkettőtök ügyvédje, az adásvételért felel. Úgyhogy amint megvan a neve, hívd is ezekkel a kérdésekkel!

A foglalót veszítheti el a vevő, ha nem kap hitelt.

Ezért remélhetőleg előzetes hitelbírálat szerint hitelképes erre a lakásra.

Te meg kereshetsz új vevőt.

Szóval amíg ennyi a kérdőjel, ne vedd le a hirdetést, és mondd az érdeklődőknek, hogy X idő múlva derül ki, megmarad-e a lakás, mert ajánlatot kaptatok, amit elfogadtál. És addig a helyedben én mutatnám is!!

2022. júl. 10. 14:20
 8/14 anonim ***** válasza:
20%
Sem ingatlankufárral, sem babaváró herékkel nem szabad szóbaállni, ez köztudott. A lehető legkockázatosabb variáció, de te tudod. Tízmilliós / százmilliós nagyságrendű összegnél csak tiszta üzletbe szabad belemenni: kufár nélkül, az ügyvédnél átutalja a vételárat, odaadod a kulcsokat, kész.
2022. júl. 10. 14:51
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Mi is hitelre vettuk a lakasunkat, nem volt semmi gond. Foglalot buktuk volna, ha nem kapjuk meg a hitelt, tehat mindenkeppen mi szivtuk volna meg, nem az elado.
2022. júl. 10. 16:32
 10/14 A kérdező kommentje:

Babaváró here :DDD

Addig kulcsokat nem kapnak, tehát nem vehetik birtokba, amíg nem fizetik ki a vételárat. Ügyvéd van természetesen.

2022. júl. 10. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!