Ha a lakásomat, amit eladok, a vevőnek hitelt kell felvennie a kifizetés miatt, nekem mi bajom származhat ebből? Ha nem fizet, semmis az adás-veteli?
Egy szép nagy területű, bútorozott lakást fogok eladni hamarosan, nem kevés pénzért, mivel én nem élek már abban a városban. Viszont nem tetszik, hogy nem egyben kapom meg a pénzem, hanem 90 napon belül a szerződés megkötését követően, mert babaváró hitelt meg sima hitelt is vesznek fel, ez fedezi az ár nagy részét.
Júliusba még megkötjük ügyvéd előtt az adás-vételit, de elvileg birtokba csak akkor vehetik, vagy irathatnak át bármit is, ha a teljes összeg megérkezett a számlámra és azt kell jelezni az ügyvédnek.
Az a félelmem, hogy mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? És mi van a pénzzel, amit már kifizettek nekem az adás-vételikor??
Pont ezért kell eladni kp-s vevőnek. Inkább add el olcsóbban.
" mi történik, ha mégsem fizetik ki? Akkor semmis az adás-vételi? "
Szerződésszegés történik, elállhatsz a szerződéstől.
Csak akkor szabad aláírni a szerződést,ha kifizetés megtörtént.
Bármi közbe jöhet,aztán majd lesz időd biróságra járnod .
Bocs, de van ügyvéded. Őt kellene kérdezni, hogy elég biztosíték van-e a szerződésben minden esetre.
Mert attól, hogy a vevő fizeti az ügyvédet, még mindkettőtök ügyvédje, az adásvételért felel. Úgyhogy amint megvan a neve, hívd is ezekkel a kérdésekkel!
A foglalót veszítheti el a vevő, ha nem kap hitelt.
Ezért remélhetőleg előzetes hitelbírálat szerint hitelképes erre a lakásra.
Te meg kereshetsz új vevőt.
Szóval amíg ennyi a kérdőjel, ne vedd le a hirdetést, és mondd az érdeklődőknek, hogy X idő múlva derül ki, megmarad-e a lakás, mert ajánlatot kaptatok, amit elfogadtál. És addig a helyedben én mutatnám is!!
Babaváró here :DDD
Addig kulcsokat nem kapnak, tehát nem vehetik birtokba, amíg nem fizetik ki a vételárat. Ügyvéd van természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!