Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg csak ennyi az értéke...

Tényleg csak ennyi az értéke ennek a földnek?

Figyelt kérdés

Mamám hagyatéki papírjaiból fényképeztem ki:

[link]

Ez Zala megyében egy dombon fekvő telek, nincs rajta azt hiszem semmi közmű, és nem építési telek, na meg nagyon elhanyagolt, de akkor is csak ennyi lenne a forgalmi értéke?

2022. jún. 9. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Ennyi.
2022. jún. 9. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Várd meg, hogy van-e, aki kifizeti érte ezt az összeget. Lehet ennyit se ér a valóságban.
2022. jún. 9. 16:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Felkérhetsz egy értékbecslőt.

De meg is tarthatjátok, hasznosítani.

Mindenképp vevőt kerestek rá?

2022. jún. 9. 16:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem én örököltem, anyámék meg le akarnak róla mondani. Úgyhogy nekem nincs hozzá igazából közöm, csak azt gondoltam volna, hogy ekkora m2-nyi telek többet ér, és meglepődtem ezen.
2022. jún. 9. 16:56
 5/8 anonim ***** válasza:

A földnek egyre nagyobb értéke van.Ki kell tenni a táblát,eladó.

Majd megjön az a vásárló,aki jó befektetési fantáziát lát bent.

Én magam is úgy gondoltam sosem tudok túl adni rajt.Aztán 3/4 évet kellett csak várni rá.

2022. jún. 9. 18:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
nem minden föld értékes , ahol én élek 1ha tölgy 70eft és eladhatatlan
2022. jún. 9. 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom az egész örökségről le akarnak mondani, mert bukó lenne.
2022. jún. 9. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Művelési ág alatt lévő telkeknél ált. megvan hogy adott térségben mennyibe kerül egy hektár. Ez a forgalmi érték abból van számítva. Azonban sok olyan művelési ág alatt lévő telek van, ami az elhelyezkedése okán jóval többet ér, mint amennyi a forgalmi értéke!

Szóval példának okáért az én városomban az üdülőövezet mellett lévő szántók/gyümölcsösöket drágábban árulják, mint amennyi lenne az ára 1ha-ból visszaosztva. Illetve az olyan telkek is többet érnek, amely közel van a belterülethez, belterületbe való vonása tervben van. Az más kérdés, hogy kinek mit ér meg.

Nemrég én is vásároltam volna egy 3500m2-es szántót, ami nekem max. 600 ezer forintot ért volna meg, ez így is a forgalmi értéknek közel a duplája. A tulajdonos 2 milliót szeretett volna érte, mire mondtam, hogy annyiért felejtsen el. Ennyiben is maradt a dolog. Sokan vannak így, mint Te, hogy azt hiszik, hogy valami érték van a kezükben, de pl. ennél a teleknél, a tulajdonos be lett hülyítve, hogy az akár ketté is osztható és lehet rá két "gazdasági épületet" (nyaralót) építeni, az nem igaz, mert kettéosztásnak is irdatlan költsége van, amit az eladó nem fizetett volna ki, de nem is tudott róla mi költsége van. A szolgalmi út kialakításának is van költsége, amiről úgy gondolta, hogy nem kell, mert van mellette egy út, de azt nem tudta, hogy az az enyém, az nem egy út! Továbbá a legfontosabb, amit nem tud, hogy az a telek csúszik, azaz építeni nem lehet rá, ill. lehet próbálkozni, csak túl sokáig nem marad "egyben" az épület. Szóval így jutunk el odáig, hogy az, aminek nincs értéke, annak tulajdonosa nem érti, hogy mitől nincs...

Amit viszont nem értek, hogy a 202.800 és a 134.839 összege hogy a bánatba 330.969? Félrehord a számológép? Mert nálam az 337.639!

Akárkinek is a javára mondanak le a részükről szüleid, azért minimum az 1/1 tulajdonú telek értékét adja oda az, akinek odaadják! Papíron lehet ajándékozás, de miután elhagyták az ügyvédi irodát, fizessen és fizesse az ügyvédet is.

2022. jún. 10. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!