Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Általában az eladók szerintete...

Általában az eladók szerintetek mennyire rugalmasok? Pl van egy 30 milliós olcsóbb lakás, kimegy a banki értékbecslő és 28 ra méri fel, akkor van reális esélye, hogy ennyiért el is adja neked a hirdető, vagy köti az ebet a karóhoz?

Figyelt kérdés
Persze gondolom tucat tényezőtől is függ ez, pl készpénzes vevő vagy-e, mennyire van szüksége a pénzre azonnal, mennyien akarják azt a lakást, stb.
2022. jún. 1. 12:44
 1/9 A kérdező kommentje:
Ugye általában a becsüsök pár millióval alább mérik fel az értékét.
2022. jún. 1. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom nálatok hogy van, mire oda juttok hogy kimegy az értékbecslő, addigra már írtatok egy adásvételi szerződést, réges-régen megegyeztetek az árról. Ha már ilyen előrehaladott állapotban kezdenél el c...kodni, az áron módosítani akarni, akkor én visszamondanám az egész adásvételt veled.

Ezen kívül az értékbecslők (legyen szó banki, vagy hagyatékiról, mindegy) köztudott hogy mindig alulbecsülik az ingatlanokat a piaci árakhoz képest.

2022. jún. 1. 12:51
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Az eladókat semmi és senki nem kötelezi arra, hogy saját elképzelésük szerinti árak kérjenek az ingatlanjukért.
2022. jún. 1. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Én biztos nem adnám oda annyiért, mivel köztudottan alábecsülik.

Illetve én is magasabb áron adom, hogy hátha valaki megveszi.

2022. jún. 1. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyorsan el akarja adni, mert muszáj, és nincsenek érdeklődők se nagyon, akkor eladhatják olcsóbban is, ha végre valaki megvenné.

Ha nincs semmi kényszer, akkor simán várhatnak és válogathatnak a vevők között.

2022. jún. 1. 13:00
 6/9 Japán Gulyás ***** válasza:
Az ingatlan értékbecslő nagy valószínűséggel piaci összehasonlítás alapú becslést fog végezni, de ha neked mint vevőnek egyik hasonló alternatíva sem tetszik amit azonos árban értékelnek (pl. azoknak mind piros a teteje, de te szürke tetős ingatlan szeretnél), akkor neked nyilván többet fog érni 1-2-3-4-akárhány millióval az a 28 millióra értékelt ingatlan.
2022. jún. 1. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekünk nem volt szerencsénk. Hiába volt sürgős eladniuk a házat, alábecsülték 5 millióval a házat amit kinéztünk, és nem voltak hajlandóak engedni, jó sokáig nem is vette meg senki.

Mivel nekünk nem volt plusz 5 milliónk, meg amúgy se érte volna meg nekem annyiért, azért bőven magas ára volt a háznak, mi előbb becsültettük fel a házat szerencsénkre.

2022. jún. 1. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Én egy éve 28 millióra alkudtam pont egy ingatlan 30-ról. Értékbecslő 27,8-at mondott rá. Hitelközvetítőm megdicsért, hogy jól csináltam.
2022. jún. 2. 20:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2022. jún. 3. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!