Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Legbugyutább kérdés, de ti...

Legbugyutább kérdés, de ti miből vesztek ingatlant? Vagy akár építkezés?

Figyelt kérdés

20-as éveinkbe járunk mindketten a párommal. Nekem még van hátra az egyetemből, de mind a ketten dolgozunk és nem is keresünk rosszul. Viszont egyszerűen elkeseredek, hogy nekünk sosem lesz saját otthonunk.

Ti hogyan, mikor álltatok neki? Bármi tipp ezzel kapcsolatban?

(3 év múlva lenne ideális a ház vásárlás kérdése)

2022. máj. 29. 14:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
89%
Én 20 évesen vettem egy olcsó telket, 33 évesen 10x annyiért eladtam, abból vettem egy félkész házat, a rendelkezésre álló összeg kb a befejezett ház 2harmadára volt elég, így még vettem fel hitelt is és sok munkával befejeztem.
2022. máj. 29. 19:28
 32/69 anonim ***** válasza:
84%
A 19-es vagyok, több évtizede élek Németországban, szóval tudom, mi van itt.
2022. máj. 29. 19:52
 33/69 anonim ***** válasza:
100%

#27 vagyok

Mi is, amikor még keveset kerestünk pár éve (össz 400), akkor csak szobát béreltünk. Csak egy bizonyos pont után engedtük meg az olcsó saját albérletet is, mert a saját lakás nekünk fontosabb volt.

2022. máj. 29. 21:34
 34/69 anonim ***** válasza:
76%
Imént olvastam egy Skóciában elo kommentelőt Edinburgh környéken allitasa szerint hasonló árak vannak mint Budapesten. Ezért inkább ott vág majd bele mert a fizetése viszont több. A hazai ingatlanokra addig van csak kereslet mìg joval olcsóbb. Én személy szerint győr helyett már inkább burgenlandot nézegetem a határ túl oldalán. Kevesebb önerő kell, olcsóbb a hitel és mégiscsak inkább egy osztrák ingatlant fizetek 20 éven át mint egy hazai panelt.
2022. máj. 29. 21:53
 35/69 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt teljesen elengedtem. 24 éves vagyok, még egyetemre járok és mellette dolgozom. Szeretnék még tanulni is, illetve mellette nyilván folytatnám a munkát, majd később főállásban. Nekem nem opció a szülőkkel élés mert vidéken élnek (se munka, se egyetem, se semmi és ingázva sem tudnék bejárni), örökség vagy más anyagi támogatás nincsen és nem is lesz, illetve többet itt valószínűleg nem tudnék keresni. Mindig kollégiumban laktam, vagy albérletben több emberrel osztozva egy lakásom (50 + rezsi volt a legolcsóbb), illetve minden máson is igyekeztem spórolni. Ha kifizetem minden költségem, akkor gyakorlatilag még így is alig marad valami, nemhogy majd azt összegyűjtve hitelt tudjak felvenni és legyen saját ingatlanom öreg koromra. Teljességgel esélytelen, úgyhogy engem ez már nem érdekel.
2022. máj. 30. 10:25
 36/69 anonim válasza:
39%

35-nek!

Végre egy, a reális életből érkező ember, aki nem 400-500 ezer nettókat keresgél havonta, ergo nem valami kisebb főnök egy cégnél.

Így van ahogy mondod, ha nem segít a család, vagy nem örökölsz, akkor te nem fogsz tudni lakást vagy házat venni magadnak, hiszen a megélhetés is gond lehet, nemhogy még rakosgatni félre a milliókat.

De ez a spórolás is.

Ha félreraksz mondjuk 100 ezret havonta, ami óriási dolog a mai világban, hiszen szinte mindenki egyik napról a másikra él, szóval ha annyit félre is tudsz rakni - az évente 1.2 millió forint!

Abból mikor lesz egy átlagos 40-50 milliós lakásra pénzed?

40 év alatt.

Szóval szerintem az emberek nagy része családi segítséggel - örökséggel - és még hitellel megspékelve tud magának ingatlant vásárolni.

Ez a 3 dolog összességégben adja meg az ingatlan vásárlásra az esélyt.

De tudok olyat is aki kiment tanyára, és ott él, megtermel magának szinte mindent.

Persze az is pénz!

2022. máj. 30. 13:27
 37/69 anonim ***** válasza:
26%

Napi huszonévesek panaszkodásai a lakásárak miatt.

Van egy csomó alternatíva

pl:

-veszel egy telket, rá egy mobilházat,konténerházat

-zártkert

-présház,pince ahová be van kötve a villany.

-lakóautó egy telekre telepítve

-lakóhajó

Aztán van még ezeken kívül ötleteim

2022. máj. 30. 19:14
 38/69 anonim ***** válasza:
58%

37# vagyok

Amikor kibuktam az egyetemről,igen bevallom kibuktam onnan,mert nem vagyok egy lángelme.

Egy 6m2 panel szobát béreltem.

Lényegében csak egy ágy volt benne.

Aludni jártam oda,és nőket felvinni.

Győrben béreltem azt a szobát napi szinten ingázni jártam.

Ausztriába illetve Szlovákiában ( Pozsonyba)mikor éppen hol dolgoztam.

Hosszú évekig güriztem míg 2016-ban meg nem tudtam venni hitellel a 2 szobás kertkapcsolatos,újépítésű lakásomat Hegyeshalomnál.

Szóval nem értem a panaszkodást.

Lakást venni mindig nehéz volt.Sok évnyi kőkemény meló kell hozzá és persze hitel.

2022. máj. 30. 19:30
 39/69 anonim válasza:
13%

38!

De ne a külfölddel gyere, hogy ott dolgoztál!

Azt mondd meg, hogy miképpen tud összehozni egy lakásra az, aki manapság havi 150-200 ezret keres havonta!

Vidéken, 1-3 műszakban ennyik a keresetek!

Tanár, 6 éves munkaviszonnyal, osztályfőnökként a 176 ezer nettójából most lett 200 ezer nettó!

Ne azt nézzük, hogy külföldön mennyit kerestél 5 év alatt!

Na, erre várom a válaszokat!

Amúgy nem tudsz lakást venni, ha a nagy átlag fizetéshez tartozol - ez a havi 150-250 ezer forint!

Mivel megélni is éppenhogy megtudsz!

Nemhogy félre rakni!

2022. máj. 31. 10:59
 40/69 anonim ***** válasza:
83%

Éppenséggel a volt barátnőm diplomás angol tanárnő.

Nem ment el suliba tanárnak.

Maszekban,órákat ad 4-5000 forintért,főleg felnőtteknek akik külföldre mennek dolgozni.

Meggazdagodni nyilván nem fog belőle,de az átlagnál jóval jobban keres.

2022. máj. 31. 11:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!