Legbugyutább kérdés, de ti miből vesztek ingatlant? Vagy akár építkezés?
20-as éveinkbe járunk mindketten a párommal. Nekem még van hátra az egyetemből, de mind a ketten dolgozunk és nem is keresünk rosszul. Viszont egyszerűen elkeseredek, hogy nekünk sosem lesz saját otthonunk.
Ti hogyan, mikor álltatok neki? Bármi tipp ezzel kapcsolatban?
(3 év múlva lenne ideális a ház vásárlás kérdése)
19. Angliában pl. elég 5% önerő a lakáshitel felvételéhez. Mintha Magyarországon a 30 milliós lakáshoz elég lenne 1,5 millió ft önerő. (Jelenleg minimum 6 millió kell.)
De ott pl. tudom a boltban a dolgok is ugyanannyiba kerülnek, tehát az élelmiszer, áruk, termékek hasonló áron vannak, mint Magyarországon. Nyilván az ingatlanok vagy a szolgáltatások azok sokkal drágábbak, de kb. amennyivel több a fizetés annyival drágábbak. Összességében mégis jobban élnek és olcsóbb az élet, mert ahogy írtam a boltban a dolgok viszont szinte ugyanannyiba kerülnek.
Ki kell ábrándítanom téged.
Én is fizetem a lakáshitelt és dolgoztam már külföldön 2,5 évet, úgyhogy pontosan tudom, hogy mi a helyzet például Németországban meg Kanadában.
Ausztriában magasabbak a bérek és olcsóbbak vagy azonos árral rendelkeznek az élelmiszerek.
Bro, értjük hogy hasonló áron van a kaja, de az autószerelő 50eFt/óradíj alatt rá se néz a kocsira Bécs környékén, 2-3MFt/m2 áron mennek Németországban az átlag lakások, iskolát meg aztán ne is emlegessük. Amerikában az 5 éves egyetem 7-10 millió Ft gyerkőcönként.
Kórház? Egy közönséges mellkas röntgen 150e Ft.
Mer' olcsóbb a kaja. Hát ja egy prolit ez lehet kielégít: van kaja, van tévé, meg fűt az alsó szomszéd, de az emberek többsége ettől azért többre vágyik és mocsok módon fizetni kell nyugaton mindenért. A magyar többszörösét.
Mi tavaly vettünk, nekünk ez volt a módszerünk.
Egyetem után nekiálltunk dolgozni, 4-6 évig (férjem hamarabb végzett) éltünk olcsó pici albérletben. Ezalatt raktunk félre mindent amit tudtunk.
Mikor kigyűlt az önerő belevágtunk hitellel.
"az emberek többsége ettől azért többre vágyik"
Az emberek azt a többet biztos Magyarországon kapják meg.XD Viccnek is rossz.
Olvasgatom a hozzászólásokat.
Van aki azt írja, hogy a 3-4, majd az 500 ezres fizetéséből tett félre.
Na kérem, abból lehet is, de a bérek jórészt 150-250 között vannak itthon.
A külföldre vonatkozó dolgok, hogy ott mennyire drága minden, és ott is micsoda szar élni.
Hát, ez sem így van azért.
Szerintem sokan szélsőségesek!
Vegyük csak azt, hogy van egy pár, akik olyan 500 ezret keresnek együtt nettóba - mert ez a realitás!
Azok miképpen raknak félre, a mai ingatlan és élelmiszer árak mellett lakásra vagy házra?
Szóval segítség nélkül nehéz lesz, spórolni meg csak az tud akinek akkora fizetése van, hogy a kaján, a rezsin, a ruházkodáson, a kocsi fenntartáson és a nyaraláson kívül még marad több 100 ezer forintja.
Ilyen ember szerintem nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!