Legbugyutább kérdés, de ti miből vesztek ingatlant? Vagy akár építkezés?
20-as éveinkbe járunk mindketten a párommal. Nekem még van hátra az egyetemből, de mind a ketten dolgozunk és nem is keresünk rosszul. Viszont egyszerűen elkeseredek, hogy nekünk sosem lesz saját otthonunk.
Ti hogyan, mikor álltatok neki? Bármi tipp ezzel kapcsolatban?
(3 év múlva lenne ideális a ház vásárlás kérdése)
Tény, nehéz ingatlant venni. Tény az is, hogy nehezebb mint bármikor. Viszont az is tény, hogy a mai világban az emberek mindent azonnal akarnak.
Megszoktuk a digitális világnak hála, hogy azonnal megkapunk mindent. Láthatjuk a legjobb filmeket, halljuk azonnal a híreket, kijön az új telefon, TV szaladunk megvásárolni.
És ott van az ingatlan, amihez bizony 5-10 év munkája, sok segítség és szerencse kell.
Én amúgy szoba bérléssel és relatív jó 3-400 majd 500 ezres fizetéssel félretettem önerőre. Mellette felvettem hitelt, amit kényelmesen tudok fizetni és így lett 32 évesen lakásom 5 év alatt.
Igazából az a nehéz, hogy én egyedül gyűjtöttem, egyedül vettem, senki nem segített be egy fillérrel sem.
Plusz az albérlet sem rossz dolog, két relatív jó fizetésből simán fenn lehet tartani, mert kvázi olyan mintha szobát bérelnétek fejenként.
2.
"felvesztek hitelt"
Persze, mert ebben a nyomorult országban hitel kell az élethez pontosan azért, hogy elkötelezd magad a bankok felé és nyugdíjas korodig vagy halálig fizesd a törlesztőket.
Szánalmas, hogy ebben a csöves országban ez a normális.
Itt úgy vannak kialakítva a fizetések, hogy csak kajára, rezsire meg törlesztőrészletre legyen elég.
14-es: nagyon el vagy tévedve, még "Nyugat-Európában" is az a normális, hogy az emberek hitelt vesznek fel lakás/ház vásárlására, amit 20-25 évig törlesztenek.
Ennek semmi köze MO-hoz, a világ többi részén az emberek ugyanúgy összegyüjtenek valamennyit és hitellel kiegészítve tudnak megvenni egy ingatlant. Csak ott vannak annyira értelmesek, hogy tudják, semmi esélye senkinek huszonévesen hitel nélkül venni valamit is.
18-es: látom, fogalmad sincs semmiröl, csak a szád jár.
Ahol magasabbak a fizetések, ott a megélhetési költségek is azok, az árak meg az adók ott is növekszenek, csak az emberek mások, ott nem várják a sült galambot, hanem tesznek érte, dogloznak, spórolnak, mármit tényleg spórolnak, nem csak mondják, így jön össze a kezdötöke.
19.
Persze, minden Magyar ezzekkel nyugtatja magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!