Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A mai fiatalok hogyan vesznek...

A mai fiatalok hogyan vesznek uj epitesu NAGY csaladi kertes hazat ?

Figyelt kérdés
Teljesen atlagos embereknek ez megis hogy lehetseges ???
2022. máj. 28. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
De a csok hitel az hitel :) csak egy értelmi fogyatékos hiszi azt, hogy ha valaki azt mondja, felveszi a csok-ot, akkor a támogatástól beszél, amilyen összeg nem mellesleg nem is járna 2 gyerekre :) de hát látom a logikus gondolkodás nem az erősségetek, csak a szavakon tudtok lovagolni, mert más nem maradt :)
2022. máj. 28. 19:12
 42/73 anonim ***** válasza:

De a csok hitel az hitel

Nem, a hitel nem csok hitel, a felvett hiteledhez adnak kamattámogatást. De nem írtad egy szóval sem, hogy hitelt vettetek fel, azt írtad,110 millió csok 2 gyerekre.

2022. máj. 28. 19:16
 43/73 anonim ***** válasza:
63%

“ ezzel járultak hozzá, felvettük a babaváró hitelt (10 millió), plusz 2 gyerekre a CSOK-ot (10 millió),”

Ott van, hogy felvettük a a babaváró hitelt és a csok-ot. Te csak úgy tudod értelmezni, ha minden szó után ismétlésként odaírom? Hogy vettem volna fel 2 gyerekre a 3 gyerekre járó támogatást? Hmm?

2022. máj. 28. 19:31
 44/73 anonim válasza:
96%
Nulláról indulva, örökség nélkül, hétköznapi fizetésből, önfenntartva sehogy.
2022. máj. 28. 19:37
 45/73 anonim ***** válasza:
36%

Mi kicsit kicsúsztunk. Covid előtt ha volt ingatlanod, akkor sokkal egyszerűbb volt. Amikor elkezdtük nézni a házakat márciusban, akkor 54 millióért felújítandó, de lakható 4 hálószobás családi házat lehetett venni. Akkor még tapasztalatlanok voltunk és lassúak és 50 millió alatt kerestünk.

Utána 55 millió volt már az osztatlan közös első emeleti 3 szobás, ahol az egyik szoba a tetőtérben volt.

Végül 47 millióért vettünk egy 60 nm alatti 3 szobás lakást. Most ment el egy 5 nm-el nagyobb mellettünk 65 millióért.

2022. máj. 28. 19:59
 46/73 anonim ***** válasza:
71%

Új válaszoló vagyok, engem is támogattak a szüleim a lakásvásárlásomban, de ez nem azt jelenti hogy 18 évesen érettségire kaptam tőlük egy saját lakást vagy hogy gazdag családom van. 28 éves koromban tudtak adni 12 millió forintot és azt is örökségből adták, ez a lakásom árának a fele volt. A negyedét én fizettem a saját addig félretett pénzemből és még egynegyedére lakáshitelt vettem fel.

Ha most házat kellene vennem (nyilván feleséggel együtt vennék csak, egyedül nem tudom mi a szarnak egy nagy ház), akkor

-25 millió az én lakásom

-10 millió babaváró

-10-15 millió csok hitel (attól függ 2-3 gyereket akarunk-e)

-2-10 millió csok támogatás (2 vagy 3 gyerek esetén)

Össz.: 47-60 millió. És még erre lehet felvenni némi piaci hitelt is. Vagy ki tudja, olyan párom is lehet, akinek szintén van egy lakása. Nálunk 60-70 millióért már szép és nagy házak vannak eladóak.

2022. máj. 28. 21:47
 47/73 anonim ***** válasza:
2: Nem! Majdnem 100 milliót lehet kapni már.
2022. máj. 29. 06:21
 48/73 anonim ***** válasza:
6: Miért az átlag magyar? Évi 160 000 adásvétel van, ennek a fele csere, fele készpénzes, fele külföldiek befektetése, talán ha 10-20 000 olyan 50+ milliós hiteles magyar vásárlás van, amit mondasz.
2022. máj. 29. 06:23
 49/73 anonim ***** válasza:
91%

2 nagyobb barati tarsasagom van. Az egyikben rajtam kivul mindenkinek vagy van, vagy a kozeljovoben tervben van ingatlan, ingatlan vasarlas. Vagy mikor a gyerek felkerult Budapestre egyetemre, vett a csalad egy lakast a fovarosban (nem a gyerek nevere), amiben a gyerek lakhat amig nem lesz sajatja,, vagy kifizettek (van akinek a mai napig fizetik) a lakhatasi koltsegeit, igy sosem kellett a fovarosban lakhatast fizetniuk. Fizetestol, egyeb beveteltol, eletmodtol fuggoen ehhez van aki banki hitelbol, van aki csok es bababaro mellett vett ingatlant. De csak 2 szemelynek van kertes haza, a tobbinek tarsashazi lakas.

A masik barati tarsasagbol senkinek sem tudtak segiteni a szulei, 18-19 eves koruktol onfenntartok mind. Egyikojuknek sincs kilatasban sajat ingatlan, mint ahogyan nekem sem.

Hasonlo fizetesu, mernok, javareszt villamosmernok emberekbol all mind a ket csoport, jovedelemben nincs nagy differencia.

2022. máj. 29. 09:20
 50/73 anonim ***** válasza:
94%
Bababaro... babavaro. 😄
2022. máj. 29. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!