Ha folyamatosan fogy a népesség, akkor miért nincs elég lakás?
"Aki nem tud félretenni 450-ből 300-at, az így járt kérem szépen. Aki félretett, annak már rég hitelmentes lakásai vagy törökbálinti háza van."
Ja, hát így jártam, hogy fizetni kellett az albérletet, és élnem is valamiből, mert nem mindenki meresztheti a seggét anyuci szoknyája alatt 40 éves koráig.
Havi 300 megtakarításból a büdös életben nem lesz Törökbálinti házad sem tehermentes ingatlanjaid. Nyilván ha már ketten vagytok, kaptok mindenféle támogatást, akkor el lehet kezdeni az életet.
"nem tudott lakást venni annyiból"
Nem hiszed el, ők se tudtak.
Az önerőjük volt meg és hitelt vettek fel, majd előtörlesztettek.
33-38 éves korukra ki volt fizetve.
Azért 700+ az nem az a fizetés, amiből ne tudnának évi 5-6 milliót a lakásra kifizetni. És ugye egy közepes lakás még most is 28-38 millió Budapesten, a kezdőlakások még olcsóbbak is akadnak. És ugye ki kényszeríti őket Budapestre? Senki.
"Havi 300 megtakarításból a büdös életben nem lesz Törökbálinti házad sem tehermentes ingatlanjaid."
Na ne mondd!
Nekem ennek a harmadából lett belvárosi lakásom, nekik meg törökbálinti kétemeletes házuk.
"Nyilván ha már ketten vagytok, kaptok mindenféle támogatást"
Az előbb írtam le részletesen, milyen támogatási forma volt 3 évvel ezelőttig.
Az bárkinek járt, nem pároknak.
"Igen, és mikor? Véletlenül nem legalább 7-10 éve?"
Igen, akkor, amikor az ismerőseidnek 450 volt a fizetése. Nem most, amikor már a duplája a fizetésük. !
"Azért 700+ az nem az a fizetés, amiből ne tudnának évi 5-6 milliót a lakásra kifizetni. És ugye egy közepes lakás még most is 28-38 millió Budapesten, a kezdőlakások még olcsóbbak is akadnak. És ugye ki kényszeríti őket Budapestre? Senki."
Mutass nekem közepes lakásokat 28-38 millióért. Ilyenért jellemzően felújítandó, vagy maximum közepes állapotú garzonok vannak. Nem sok embernek van kedve ennyi pénzt kiadni egy szobakonyhára, ami már kettő főnek is az élhetetlenség határás súrolja a magánszféra teljes hiánya miatt, de gyerekkel meg egyenesen borzalom.
32. Senki nem kényszeríti őket Pestre, de Pesten van pesti fizetés. Itt azért különböztessük már meg, aki Pestre költözik albérletbe nyomorogni piacképes szakma nélkül 150-200-300 ezer forintért, meg akinek tényleg van egy piacképes szakmája és megkeres (Pesten) 400-600-800 ezret, amivel benne van alkalmazottak között a legjobban kereső 10%-ban. Vidéken viszont az ilyen jó szakmákban is sokkal kevesebb a fizetés.
33. Nagyon nem mindegy, hogy 2022-ben, 2017-ben vagy 2012-ben beszélünk havi 300 ezres megtakarításról.
34. "Az előbb írtam le részletesen, milyen támogatási forma volt 3 évvel ezelőttig."
3 évvel ezelőtt 25 évesek voltunk, épp csak kijöttünk az egyetemről és dolgozni kezdtünk pályakezdőként. Nem volt még megtakarításunk, vagy maximum néhányszázezer, pármillió forintban mérhető és már ezzel is a korosztályunk átlaga felett voltunk. Mondom néhány év itt rengeteget számít.
35. Ne haragudj, de szerintem te most minimum két különböző válaszolóval beszélsz egyszerre és azt hiszed ugyanazok vagyunk? Én írtam ide a kérdéshez a 11-es, 19-es, 24-es, 29-es, 30-as és 36-os (ezt) válaszokat. De te a 35-ös kérdésedben a 28. válaszolónak címeztél valamit, aki viszont nem én vagyok, de te mintha azt hinnéd.
"Mutass nekem közepes lakásokat 28-38 millióért."
Gondolom, van neted.
Mi most adtunk el felújítottat, sőt részben berendezettet a Keletinél 25-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!