Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tennétek? Maradjak még...

Mit tennétek? Maradjak még vagy lépjek?

Figyelt kérdés
Korábban vásárolt 2 szobás lakásom hitelmentessé tudtam tenni, amikor ez megtörtént beruháztam egy 2x nagyobb lakásba hitellel, most itt élek, a megmaradt régi lakásom kiadtam albérletbe, fedezi a hitelt. A probléma az, hogy egyáltalán nem érzem jól magam az "új" lakásban... várjak még pár évet, vagy adjam el mind a két lakást és lépjek tovább? Nem tudom mit csináljak, mert ez jó helyzet de mégsem az igazi
2022. máj. 21. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom ki vesz hitellel,jelzáloggal terhelt lakást ?
2022. máj. 21. 21:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Költözz a régi lakásodba és add ki a hitelest
2022. máj. 21. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
26%

Mi az oka, h nem szereted az új helyet?

Amúgy meg a helyzeted kiváló, de jóval piaci érték alatt tudod csak eladni a hitellel terhelt lakásod.

A lehető legviccesebb szituáció az lenne, (szerintem) ha a 2 lakásod kiadnád albérletbe és te egy 3. lakásba mennél mint albérlő.

2022. máj. 21. 21:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Az első lakás értéke bőven fedezi a második lakás hitelét, könnyen tudom tehermentesíteni, a második lakás értéke jóval magasabb.

Erre már én is gondoltam, hogy harmadik lakásba megyek albiba :D

2022. máj. 21. 21:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy a forgalom miatt nem szeretem, jó helyen van de zajos kissé
2022. máj. 21. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi hátránya nincs eladáskor egy hitellel terhelt lakásnak! Mire a vevő megkapja rá a hitelt, addigra a tulajdonos bankja is engedélyezi az eladást...

Add el a hitelest, úgy sem jött be. és vegyél helyette egy másikat. A kicsit én is megtartanám kiadásra. Bár most nem túl jók a hitelkamatok, így ezt az opciót csak akkor választanám ha nincs nagy eltérés THM-ben.

Esetleg cseréltess nyílászárókat 3 rétegű üvegesre, ezek sokkal több zajt fognak meg, mint a 2 rétegű üvegesek. Ez értéknövelő beruházás.

Ha tégla lakásról van szó, és hely is van, meg persze a rendszer kialakításához is van hely, akkor egy hővisszanyerős szellőztető rendszerrel soha többet nem kell ablakot nyitnod. Folyamatosan szinten tartja a levegő minőséget és páratartalmat, ráadásul megszűri a befújt levegőt. Sajnos nekem utóbbi nem fért bele a költségvetésbe de majd egyszer pótolva lesz.

2022. máj. 22. 08:18
 7/8 anonim ***** válasza:
H zajos, akkor az ablakokat is kicserélheted olyan üveggel, amelyik zajszigetelő. Talán elég lesz csak az üvegcsere.
2022. máj. 22. 10:25
 8/8 anonim válasza:
Egyszer élünk. Senki nem visz a hátán el semmit. Úgy éld az életed hogy boldog légy az utazásodon amit a földön töltesz mert csak annyi a miénk.
2022. jún. 14. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!