Mit tennétek? Maradjak még vagy lépjek?
Mi az oka, h nem szereted az új helyet?
Amúgy meg a helyzeted kiváló, de jóval piaci érték alatt tudod csak eladni a hitellel terhelt lakásod.
A lehető legviccesebb szituáció az lenne, (szerintem) ha a 2 lakásod kiadnád albérletbe és te egy 3. lakásba mennél mint albérlő.
Az első lakás értéke bőven fedezi a második lakás hitelét, könnyen tudom tehermentesíteni, a második lakás értéke jóval magasabb.
Erre már én is gondoltam, hogy harmadik lakásba megyek albiba :D
Semmi hátránya nincs eladáskor egy hitellel terhelt lakásnak! Mire a vevő megkapja rá a hitelt, addigra a tulajdonos bankja is engedélyezi az eladást...
Add el a hitelest, úgy sem jött be. és vegyél helyette egy másikat. A kicsit én is megtartanám kiadásra. Bár most nem túl jók a hitelkamatok, így ezt az opciót csak akkor választanám ha nincs nagy eltérés THM-ben.
Esetleg cseréltess nyílászárókat 3 rétegű üvegesre, ezek sokkal több zajt fognak meg, mint a 2 rétegű üvegesek. Ez értéknövelő beruházás.
Ha tégla lakásról van szó, és hely is van, meg persze a rendszer kialakításához is van hely, akkor egy hővisszanyerős szellőztető rendszerrel soha többet nem kell ablakot nyitnod. Folyamatosan szinten tartja a levegő minőséget és páratartalmat, ráadásul megszűri a befújt levegőt. Sajnos nekem utóbbi nem fért bele a költségvetésbe de majd egyszer pótolva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!