Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A testvérem nélkülem eladhatja...

A testvérem nélkülem eladhatja a házat?

Figyelt kérdés

Eddig folyton azt írta s minden rokonunknak azt híresztelte h lemond a hagyatékiról, a házról mert neki nem kell pénz.

Aztán a hagyatékinál a közjegyzőhöz forfúlt:

- Ha én lemondok a hagyatékiról, akkor engem kifizetnek?

Aztán mivel a közjegyző röhögve mondta h nem...Akkor már nem akart lemondani.

Eddig én takarítottam, mondtam le s fizetem a számlákat.

Most azzal fenyeget h eladja az ő részét...Milyen részét ha egy ház van s az is 3 milliót ér s lehet h csak 1 millióért tudnánk eladni.

Megsem kaptuk a földhivatalit s fenyeget. Nem foglya fel h még ő sem találna rá vevőt egy csettintésre s nem foglya fel h hárman örököltünk. Tehát 1 milkó vagy annyise kaphatna. Mert neki is fizetnie kell az eddigi számlákat, ingatlanost és azt a villanyos izét és még ki tudja. Tehát most kb. 250 000ft miatt fenyeget.

Tudtommal nélkülem s a bátyánk nélkűl semmit sem adhat el. Állandóan zaklat. Olyan hülyeségeket talál ki...

Hogy mi kitúrtuk. Elküldte a kulcsot, pedig nem is kértük s amúgysem jött meg. Követel másik kulcsot. Azt állítja h sok pénzt kaptunk a biztosító lemondásával s h neki nem adtunk belőle, holott semmit sem kaptunk s nem is kap az ember.

Aztán azt is kitalálja h mi fizessünk neki 1 milliót. Miből??? Miért?

Jól tudja h munkanélküli voltam most talaltam melót stb.

Nincs meg még a földhivatali s a tulajdoni.Mit fenyeget?

Eladhatja a házat nélkülünk?

Eladhatja az ő részét, amit nem tudom h most hogy kell értelmeznem egy nyamvadt viskóra?.

Feljelenthetem?

Nem akarja megérteni h ő is megkapja a részét ha eladjuk a házat. Nem képes megérteni h akár évekig is tarthat mire lesz vevő. Mivel ennyire beszámíthatatlanúl dilis, ezért úgy döntöttem én is s a bátyánk is h nem adjuk el a házat.

De ő csakazért is azt pampogja h eladja az ő részét. Hogy a bánatba?

Valaki leírná h hogy értsem azt h egy háznak az ő részét eladja? Na és a mi beleegyezésünk nélkűl?

Nem tudok aludni miatta.

2022. máj. 13. 01:29
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

de nincs is senki aki megvenné. bem fogja fel. azt hiszi h úgy működik a vilag ahogy ő azt kigonfolja. ha nem akkor hisztizik.

állandóan zaklat, tán feljelentem.

egész éjjel nem aludtam saztán facebookon is zaklatott 03:40- idáig. most tiltottam le onnan is. nem akar semmit sem felfogni. remélgetőleg egy rokon ma beszél vele, de úgyis hiába. egy botrányhős típus.

2022. máj. 13. 09:09
 12/25 A kérdező kommentje:

nem akarom h bírósági ügy legyen belőle. nem akarom eladni.

nem is fogja fel a tesóm h az srm megy egy csettintésre. a bírósági eladás is évekig húzódhat. nem képed felfogni. a bíróság nyáron szüneteltet. azt sem fogja felfogni.

nagyon kiborít az eszellőssége.

nem lehetett vele normálisan kommunkikalni.

akkor érjünk rá mindannyian, amikor ő is, holott gyesen van s nem dolgozik.

én takarítgattam s most is azt a házat. én fizetem a számlákat.

ő meg csak pénzt követel s nem fog fel semmit sem.

2022. máj. 13. 09:14
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

De te meg azt fog fel a primitív agyaddal, hogy ez nem úgy működik, hogy ti nem akarjátok eladni és akkor a harmadik fél tudjon rá.

Mellesleg, nem tudhatjátok, hogy meg akarná-e venni valaki, ha nem is hirdetitek.

Egyébként, évekig nem szokott elhúzódni ilyen ügy, mert ez nem egy válás, ahol 100 dologról kell megegyezni. Ha a testvéred kéri a megszüntetést, akkor kimegy az értékbecslő, felméri, ti kaptok egy határozatot, hogy X napig élhettek az elővásárlási jogotokkal, ha nem teszitek meg, árverezésre kerül a ház, ami azért gáz, mert tuti, hogy jó olcsón valaki megveszi, ha más nem, a közművesített telekért, aztán még annyit sem fogtok kapni, mintha ti adnátok el.

De amúgy nem értem, ti is minek tartogatjátok a házat, ha nektek nem kell, a testvéretek meg kéri a részét? Nemhogy örülnél, mert lesz belőle pénzed.

2022. máj. 13. 11:15
 14/25 A kérdező kommentje:

voltam rendőrnél s bíróságon. azt monták h a mi beleegyezésünk kell ahhoz h eladja a házat vagy házrészt. bíróságra nem mehet mert nincs haszonélvezeti vagy egyéb joga.

bocs, de azért nem adom el, mert a pánikbeteg bátyám hozzám költözött. de lehet h a nyarat nem fogja elviselni s nyáron akkor ott lehetne, de a hugunk ezt leszarja. sokat is melóztam rajta. csak én intéztem ügyeket s takarítottam stb. eléggé elfáradtam s mostvrögtön nem akarom eladni, de ezt sem fogja fel a hugunk. lehet h nem adjuk el, de lehet h mégis. csak azért már totál kimerűltem.

2022. máj. 13. 12:21
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a rendőr aztán tudja :D Még egy mondatot sem tudsz helyesen leírni, szerinted el tudtad mondani összeszedetten ezt a dolgot?

Hiszen még most sem érted meg, hogy nem szimpla eladásról, hanem közös tulajdon megszüntetéséről van szó. Az egy jogi eljárás, nem ti adjátok el, hanem elárverezik, mert nem tudtok megegyezni.

2022. máj. 13. 12:24
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a beleegyezésetek, csak az elővásárlási jogotokról kell lemondani és ha talál valakit aki megveszi akkor eladhatja. Olyan nincs, hogy nem engeded eladni, akkor bíróságra mehet közös tulajdon megszűntetéséért. Az meg, hogy te dolgoztál vele, meg oda akarod passzolni a tesódat az egyéni probléma. Nem kellett volna vele dolgozni, legalábbis nem egyedül a te dolgod lett volna. Ha bele is egyezik, hogy nem adjátok el, de a tesód odaköltözik, akkor a bátyádnak fizetnie kell a többi tulajdonosnak, mivel a tulajdonrészüket használja.
2022. máj. 13. 12:34
 17/25 A kérdező kommentje:

ó, bocsánat h nem is aludtam. a bíróságot is híovtam s ugyanazt mondta mint a redőr.

egy dolog h a netről próbál mindenki segíteni s más a valóság. ezt is modták.

2022. máj. 13. 12:56
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"egy dolog h a netről próbál mindenki segíteni s más a valóság."

Tényleg, akkor miért a gyakorin kérdezgetsz? :D

2022. máj. 13. 12:58
 19/25 A kérdező kommentje:

én honnnan tudjam? elöb itt szerzek infókat, mert hátha rosszúl értelmezek valait s h megtudjam fogalmazni ha hatóságoktó személyesen megkérdezem stb. plusszfelidegesítet a hugomh nem is aludtam már pár napja.

köszi az infókat. de asszem valóban felesleges volt.

2022. máj. 13. 13:20
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Pl. egy ügyvédi magyarázat. A törvényt is ide tudnám linkelni, de azt valószínüleg nem tudnád értelmezni.

De ha a te lelkednek jobb homokba dugni a fejed, akkor rendben van. Csak nehogy kellemetlen meglepetés érjen.

2022. máj. 13. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!