Ha a szüleim nekem ajandekoznak egy házat és én hónapokon belül eladom, mi lesz a testvéreim köteles részével ha ne adj isten bármelyik szülő meghal 10 éven belül?
Ez a támadhatóság téveszme. Akkor lehet egy adásvételt vagy ajándékozást, vagy akármilyen szerződést támadni, ha az egyik fél kényszer alatt írta alá, vagy nem volt beszámítható.
Az, hogx van egy értelmes meg egy léhűtő gyereked, és az értelmesnek ajándékozod a házadat, az beszámitható cselekedet, semmi kényszerítés nincs benne.
Ha végrendeletben a szülő kizárólag az egyik gyerekre hagy valamit, az is 10 éven belül támadható? Akkor mi értelme a tulajdonjognak? Minden ingatlan ajándékozást és adásvételt ügyvéd jelenlétében lehet megkötni, és ügyvédi ellenjegyzéssel lehet csak felvezetni a tulajdoni lapra, nem véletlenül.
Akkor ha én eladom a lakásomat, de 5 év múlva sokkal többet ér, ezért meggondolom magam, akkor is visszaperelhetem? Mert igazából ez teljesen azonos helyzet, mintha azért pereskednék, hogy nem rám hagyták a szüleim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!