Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A testvérem nélkülem eladhatja...

A testvérem nélkülem eladhatja a házat?

Figyelt kérdés

Eddig folyton azt írta s minden rokonunknak azt híresztelte h lemond a hagyatékiról, a házról mert neki nem kell pénz.

Aztán a hagyatékinál a közjegyzőhöz forfúlt:

- Ha én lemondok a hagyatékiról, akkor engem kifizetnek?

Aztán mivel a közjegyző röhögve mondta h nem...Akkor már nem akart lemondani.

Eddig én takarítottam, mondtam le s fizetem a számlákat.

Most azzal fenyeget h eladja az ő részét...Milyen részét ha egy ház van s az is 3 milliót ér s lehet h csak 1 millióért tudnánk eladni.

Megsem kaptuk a földhivatalit s fenyeget. Nem foglya fel h még ő sem találna rá vevőt egy csettintésre s nem foglya fel h hárman örököltünk. Tehát 1 milkó vagy annyise kaphatna. Mert neki is fizetnie kell az eddigi számlákat, ingatlanost és azt a villanyos izét és még ki tudja. Tehát most kb. 250 000ft miatt fenyeget.

Tudtommal nélkülem s a bátyánk nélkűl semmit sem adhat el. Állandóan zaklat. Olyan hülyeségeket talál ki...

Hogy mi kitúrtuk. Elküldte a kulcsot, pedig nem is kértük s amúgysem jött meg. Követel másik kulcsot. Azt állítja h sok pénzt kaptunk a biztosító lemondásával s h neki nem adtunk belőle, holott semmit sem kaptunk s nem is kap az ember.

Aztán azt is kitalálja h mi fizessünk neki 1 milliót. Miből??? Miért?

Jól tudja h munkanélküli voltam most talaltam melót stb.

Nincs meg még a földhivatali s a tulajdoni.Mit fenyeget?

Eladhatja a házat nélkülünk?

Eladhatja az ő részét, amit nem tudom h most hogy kell értelmeznem egy nyamvadt viskóra?.

Feljelenthetem?

Nem akarja megérteni h ő is megkapja a részét ha eladjuk a házat. Nem képes megérteni h akár évekig is tarthat mire lesz vevő. Mivel ennyire beszámíthatatlanúl dilis, ezért úgy döntöttem én is s a bátyánk is h nem adjuk el a házat.

De ő csakazért is azt pampogja h eladja az ő részét. Hogy a bánatba?

Valaki leírná h hogy értsem azt h egy háznak az ő részét eladja? Na és a mi beleegyezésünk nélkűl?

Nem tudok aludni miatta.

2022. máj. 13. 01:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Eladhatja a részét.

Annyi a megkötés, hogy nektek a bátyáddal elővásárlási jogotok van a vevőjével szemben.

De megnyugtatlak, nincs olyan őrült, aki megvenné egy viskó 1/3-át.

2022. máj. 13. 02:03
 2/25 A kérdező kommentje:

mi az az elővásárlási jog?

dehát nem lehet egy egész házat részre bontani. az egészet használná aki megveszi.

2022. máj. 13. 04:39
 3/25 A kérdező kommentje:
tehát a tudtunk nélkül is eladhatja?
2022. máj. 13. 04:42
 4/25 A kérdező kommentje:
3-an vagyunk örökösök. azt itak nekem h nelkulunk nem adhatja el.
2022. máj. 13. 04:43
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
1es teljesen jól írja. Elővásárlási jog azt jelenti, hogy először a tulajdonostársaknak azaz nektek kell felajánlania, hogy megvehetitek. Ha ti nem veszitek meg eladhatja, de tényleg nemigen talál őrültet aki így megveszi. A házba bármelyik tulajdonostárs beköltözhet, de akkor a rezsit neki kell fizetni és a többinek fizetni kell albérleti díjat.
2022. máj. 13. 06:19
 6/25 anonim ***** válasza:
78%
Hadd járjon a szája, jól írják, senki nem fogja megvenni a részét, ha igen se költözhetne be az engedélyetek nélkül.
2022. máj. 13. 06:52
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha ti nem akarjátok/tudjátok kifizetni, akkor bírósàgon kérheti a közös tulajdon megosztását, ami azt jelenti, hogy ha nem vagytok hajlandóak kifizetni az értékbecslő szerint meghatározott összeget neki, akkor megy árverezésre a ház, amit majd a bíróság oszt szét köztetek.

Mert olyan sincs, hogy hárman örököltök és az egyiket nem hagyjátok a jussához jutni. Ez ilyen.

2022. máj. 13. 07:04
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Közös tulajdon megszüntetését*, bocsi
2022. máj. 13. 07:04
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

#6-os, az nem igaz! Bármelyikük beköltözhet, ugyanis osztatlan közös tulajdon! Hozzátartozójuk nem költözhet be, értsd feleség/férj/élettárs, Őket joggal kilehet lakoltatni, de a tulajdonost, azt nem! A számlákat meg nem annak kell fizetni, aki benne lakik, mitől kellene annak? Annak kell fizetni, akinek a nevén vannak a közművek! Öröklés után egy valakinek átkerül a nevére a közmű, ezt intézni kell az elhalálozás után.

3 millió forint, az még közművesített telekárként sem egy rossz ár, még egy kicsi faluban sem, szóval nem gondolnám, hogy sokáig lesz hirdetve az ingatlan, nyugodjon meg a testvéred, ha eddig nem halt éhen, eztán sem fog, majd megfogja kapni a részét... Ki a f...om akarta kitúrni? Ő akart ebből kiszállni! Mit gondolt, ha lemond a részéről, az mit jelent? Ilyen ostoba hogy lehet valaki? Mónika showban értelmesebb emberek voltak!

Úgy kell értelmezni, hogy 1/3 részben osztatlan közös tulajdonát adná el!

Nem fogja tudni, és nem azért, mert osztatlan közös tulajdont árul, hanem azért, mert ahol 3 milliót ér egy ház egy közművesített telken, ott nem fog venni senki sem tulajdonrészt!

2022. máj. 13. 07:21
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
9-es, de itt arról ír a kérdező, hogy nem is adják el a házat. Ezt nem tehetik meg, vagyis megtehetik, de a testvér akkor bíróság által kötelezhrti őket kifizetésre vagy eladásra.
2022. máj. 13. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!