Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire gyakori, hogy csak...

Mennyire gyakori, hogy csak mamahotelben lakva képes valaki összegyűjteni lakásra?

Figyelt kérdés
Nekem 2 év mamahotel kellett hozzá, hogy összegyűjtsem a lakás árának a felét.

2022. máj. 9. 17:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
84%
És hozzateszem, hogy ha nem panelt hanem téglát akarok az mar inkább 35-40 millió.
2022. máj. 9. 18:53
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Két lehetőség van, vagy van párod, és akkor albérlet mellett is tudtok félre rakni, vagy ha nincs, akkor tényleg "otthon lakva" lehet lényegesen spórolni. Most persze nem számolva azt, ha valakinek már a kezdőfizetése 1 millió körül van. Bár az meg valószínűleg az egyetem hosszú évei alatt élvezte a szülei támogatását.
2022. máj. 9. 19:26
 13/28 A kérdező kommentje:
#10 nyugi én is hasonlóan keresek és kerestem a járvány előtt, nekem is fele volt az önrész, 15 millió. Anyámék nem gazdagok, ők azt mondták, ilyen módon támogatnak. Szerencsés vagyok a home office-al különben ez igaz.
2022. máj. 9. 20:02
 14/28 anonim ***** válasza:
87%

Rengeteget lehet spórolni, ha így támogatnak, hogy nem kérnek semmit. Egy albérlet 130-150/hó ha még a kajában is kapsz támogatást, hogy főznek rá szívesen akkor még többet tudsz félretenni.

Szerintem általában az a probléma, hogy a mamahotel és a munkahely két másik város így kell az albérlet. Legalábbis és ezt látom aki nem fővárosban vagy megyeszékhelyre születik azoknak oda kell költözni a munka miatt.

Volt olyan ismerősöm aki napi 4 órát utazott (ingyen), hogy spóroljon az albérlettel majd megunta. Ha kiszámolod akkor ez 1600Ft/óra amit a buszon tölt, úgy hogy semmit nem csinál. Sokaknak még a fizetése sem ennyi.

2022. máj. 10. 00:48
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Aki szerencsés és 450 nettót keres és 350 et havonta otthon élve félretesz, az királyság. De 10/9 ember csak a 2-300 nettó közötti intervallumban keres és dupla annyi idő nekik ez a manőver.
2022. máj. 10. 14:06
 16/28 anonim ***** válasza:
15: közel van az általad említett 450 ezerhez a nettom, de eszembe se jutna egy 30 m2es garzonra havi 130at kiadni. Egyszerűen így sem tudom szinte tartani a dragulassal a lépést pedig amin lehet sporolok. Ha fiatalkent szeretnék élni,külön költözni akkor kB lemondhatnék róla hogy valaha lesz itthon ingatlanom. Eleg kemény dilemma :(
2022. máj. 10. 17:44
 17/28 A kérdező kommentje:
#16 szerintem nagyon helyesen teszed, és a mai körülmények között már egyáltalán nem akkora gáz, ha otthon élsz és gyűjtesz mint mondjuk 10 éve. Sőt, egyáltalán nem az.
2022. máj. 10. 18:27
 18/28 anonim ***** válasza:
50%
Egyet nem értek, nyugaton ha akarsz szinte életed végéig bérelhetsz rendes, ház méretű ingatlant, hogy nem veszed meg, itthon meg mintha diktatórikus önkényuralom van, ha egyet gondol a tulaj, menet közben eladhatja úgy a fejed fölül, hogy neked még pl 1 évig él a szerződésed a lakásra (persze tehetsz úgy, mint a cigányok, hogy nem költözöl ki és még hónapokig ott laksz mint egy nagy hernyó, sok ilyet tudok, és emiatt el sem tudta adni az eladó az ingatlant, csak az genyóság).
2022. máj. 10. 18:39
 19/28 A kérdező kommentje:

#18 nyugaton teljesen más a bérlői kultúra. Ott nincs olyan, hogy fizetés nélkül ott héderelsz valakinél, mert azonnal jönnek is kiraknak. De a bérbeadó sem tehet meg kedve szerint amit akar, sokkl szigorúbb szabályok vonatkoznak rá.

Itthon történelmileg ahhoz szoktunk, hogy jön néha egy rendszer, ami mindent elvesz tőled és lesöpör a padlásról. Ilyen szempontból a saját ingatlan a legbiztosabb pont, mert azért olyan még a kommunizmusban sem volt, hogy amiben laktál abból az utcára tettek. Nyugaton az ilyesmi teljesen ismeretlen, ott nincs az embereknek olyan élményük, hogy bármikor elvehetik bármid. Ezért sem élik meg a bérleti díjat kidobott pénznek, hanem úgy gondolnak rá, hogy egy olyan életszínvonalat vásárolsz rajta (lakhatást), ami egyébként nem engedhetnél meg magadnak. Igaz, hogy a bérleti díj sem a fizetsed egyharmada sok esetben (kb. az átlgbér hatoda).

2022. máj. 10. 18:49
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nyugaton a bérlő is védve van a köcsög tulajtól és a tulaj is védve van a köcsög bérlőtől. Itthon a törvény nem védi a normális bérlőket, se a normális tulajokat.
2022. máj. 10. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!