Lakást gáz vagy villanytűzhellyel érdemesebb kiadni?
Feltételezzük, hogy a gáz és a 32 A-es villany is rendelkezésre áll. A tűzhelyet mindenképp cserélni kell, a két tűzhely között nagy árkülönbség nincs.
Megéri villanytűzhelyet beállítani, és a gázszolgáltatást megszüntetni? Ilyenkor nincs gáz alapdíj.
#13: te valamit félreértettél szerintem.
A kéményes készülékeknek kell évente felülvizsgálat (a kémény miatt).
Ha mutatsz nekem egy embert aki évente bevizsgáltatja a gáztűzhelyét, akkor veszek neked egy sört :))
Attól, hogy egy tűzhelyet átvizsgálnak még leégetheti a lakást mert hülyék az emberek.
Találkoztam már leégett tetővel mert a nagyon ügyes fakanállal kipeckelte a tekerőt.
Elaludt a gáz és a tulaj is.
Valahogy berobbant és vitte a tetőt.
Tulajnak az volt a szerencséje, hogy a lakás másik felében szundikált és ki tudott jutni mielőtt lángra kapott.
A gáztűzhelyek felülvizsgálatáról nem tudok de az biztos, hogy több a kockázata mint a villanynak.
15: Igen, ilyenek miatt jobb a villany, azzal maximum megégeti magát...
Ha most kell tűzhelyet választani, akkor villanyt vennék. Tudom, hogy minket nem érint ez az egész “kivezetjük az orosz gázt” történet, de azért mégis.
Ha egyszercsak megszűnik a rezsitámogatás, simán lehet, hogy mind az áram, mind a gáz megfizethetetlen lesz, de talán a gáz jobban.
Ez is jó érv a villanytűzhely mellett.
Eleve nem kellett volna ilyen brutális mértékben gázfüggővé tenni kb. az egész kontinensünket, de ez egy más téma.
15-ös ez egy hülyeség amit leírtál. Itt egy hibás tűzhely volt, ha a kapcsoló nem maradt ott és ki lett támasztva a kérdésben meg újról van szó. Ami normál esetben egyből elzárja a gázt, ha a láng kialszik.
Ennyi erővel villanynál is kitámaszthatja a kismegszakítót aztán majd kiderül mit tud a 32A a vezetéken.
Ne feltételezzük már, hogy minden albérlő hülye, rengeteg normális fiatal van aki megyeszékhelyre költözik a jobb élet miatt vagy diplomások, nem csak a legalja munkás réteg vessz ki albérletet.
Azért lettünk gáz függök, mert ez olcsó volt. Csak a hülye hozat magának máshonnét drágább alapanyagot. Ha itt a szomszédban a gáz és az olaj.
Oroszországból jönnek a fűtőelemek is a paksi atomerőműnek ami a fogyasztás közel 50% felelős.
Kínától is függünk, mert szinte mindent ott gyártatunk ruhák elektronikai berendezések, építkezéshez anyagok...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!