Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akiknek nincs semmi fele...

Akiknek nincs semmi fele szuloi segitseguk ti hogy vettetek lakast ?

Figyelt kérdés

11 eve sporolok de igyis

5 milliom gyult csak ossze.

Annyira kilatastalan minden.

Gyerekre alairni hogy hitelt kapjak.... :(

Otleteket adnátok?

2022. márc. 28. 20:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Kimentünk a férjemmel pár éve külföldre, két munkahelyen dolgoztunk és még épp sikerült elcsípni egy házat, mielőtt totál elszálltak volna az árak.
2022. márc. 28. 21:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

30+ éves koromig albérletben laktam.

Sokáig szartam a világra, épp csak nullára kijöttem, 26 évesen kezdtem el aktívan dolgozni, azóta eddig felfele ívelt a dolog.

5 év alatt lett annyim, hogy lakást tudjak venni, de szerencse is kellett hozzá. Most fél éve van lakás.

Igazából szobabérléssel spóroltam, egyik albérletemben szinte bagóért voltam, másikban meg félszobám volt, így a fizetésem jelentős részét félre tudtam tenni nélkülözés nélkül is.

Hitelt vettem fel, ami relatív nem sok, 9 millió, és a törlesztő nem több mint előtte a szoba bérlet.

És így is csak atom felújítandó, külső kerületi panel fért bele.

Most már nem tudnék semmit sem venni pedig alig fél év telt el. Korábban néztem, hogy vidéki megyeszékhelyen simán kp-ra vennék panellakást, korrekt állapotban, mostmár az is csak hitellel menne.

2022. márc. 28. 21:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

9 éve dolgozok, ebből 5 évig tartott mire helyre raktam az életem. 4 éve kezdtem el gyűjteni lakásra, de végül építkezni kezdtem idén. 45% önerőt sikerült összekaparnom, 6 évig két helyen dolgoztam. Így 25 millió hitellel lesz egy 45 milliós házam.

Nem örököltem, nem vettem igénybe támogatást, teljes mértékben egyedül értem el mindent amim van.

Ahhoz képest, hogy 10-20 éve még barátok és nagyszülök etettek engem és az öcsémet, mert apám elivott és ellopott mindent amit ért... azért annyira nem rossz eredmény.

35F

2022. márc. 28. 21:33
 4/16 anonim ***** válasza:
45%

+3

én nagyon örültem volna egy átlagos kamasz kornak, ne nézzenek le, mert csóró vagyok, és annak, hogy nulla ft-ot örököljek, de helyette rengeteg adósságot kaptam.

Szóval, ha nekem innen sikerült elérnem a saját ház lehetőségét, akkor másnak sem lehetetlen.

2022. márc. 28. 21:38
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

"annak, hogy nulla ft-ot örököljek, de helyette rengeteg adósságot kaptam."

Csak adósságot nem lehet örökölni, mert lemondhatsz róla, tehát már itt csúszik a sztori.

2022. márc. 28. 21:46
 6/16 anonim ***** válasza:
91%

eleinte társbérlet, majd önálló albérlet, mindeközben jelentős szarrágással az élet minden területén 6 éven keresztül.

Átlag feletti fizum volt mindig így is összesen 15 év munka után lett egy kifizetett saját lakásom.

Teljesen 0-ról indultam.

2022. márc. 28. 21:50
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

""annak, hogy nulla ft-ot örököljek, de helyette rengeteg adósságot kaptam."

Csak adósságot nem lehet örökölni, mert lemondhatsz róla, tehát már itt csúszik a sztori."

Az, hogy kihagyok 10 oldalnyi részletet az nem jelenti azt, hogy csúszik. Választhattam, bevállalom a devizahiteles házat, amin 2x annyi hitel van mint amit ér, közműtartozásokkal, vagy elengedem és megyek albérletbe. Ekkor már dolgoztam, így a házat választottam, csoportos pert nyertem a bankkal szemben. Elengedték a hitel kb 70%-át, a többit meg kifizettem. Tömören ennyi!

2022. márc. 28. 21:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Èpitőiparban dolgozom. Saját szememmel néztem végig, persze ha nem tévedek, hogy akármilyen támogatás bejelentése után mennyit rátettek az emberek a munkadíjakra és, hogy kilőttek az anyag árak kapacitás hiány miatt. El lett szarva ez az egész aztán ez a saját véleményem. Nulláról indulva nem sok esély van bármire is.
2022. márc. 29. 05:59
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze ingatlannal sem egyszerűbb, ha állapotfentartó felújításokat meg akarod csinálni annak az ára is az egekben.
2022. márc. 29. 06:04
 10/16 anonim ***** válasza:

Igen sajnos a felújítás is brutális.

Nekem rokon aki régen újított rávágta, hogy 2-ből megvan. Igaz neki nem kellett már nyílászárót cserélni, és belső felújítás nagyját maga csinálta.

Eleinte biztattak, hogy a 4-5 millióm elég lesz rá.

Már bele toltam 5+ milliót, csak a külső-belső nyílászárók 2 millió voltak, igaz mivel sürgetett az idő szakemberekkel csináltattam, mind ismerős volt és baráti áron, haszon nélkül végezte a munkát.

2022. márc. 29. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!