Kiscicaim szulettek,20 naposak. Ma reggel mig az anyuk bent a hazban evvet, megtamadta egy kandur a kicsiket. Az egyiket elvitte, a nosteny sikerult visszahoza, megserult a draga. Miert tamadta meg a kandur a kicsiket? Kerem segitseguket
Ezért nem szabad védetlenül hagyni a kölyköket.
Remélem a sérültel már indultok az orvoshoz.
Nálunk két hete születtek kiscicák. egy őszi, kerítésen betett kiscica lett kismama nagyon korán. a télre készített kuckóban hozta világra négy kicsinyét.egy hétig rendben is volt minden, majd valamiért elvitte a piciket valahova.a természet gonoszsága, hogy a cica újra tüzelt, és az idegen kandúrok meg is tették a magukét,a cica újra vemhes.
a keddi vihar után viszont előhozta a kicsiket.először csak egyet találtam meg, csupa sár volt, mint egy csupasz egér olyan volt. rögtön kivettem a szájából, megszárítottam és egy puha bélelt kosárba tettem.nagy nehezen a mamacica is elfogadta a kosarat és szoptatni kezdett. egy óra alatt a kosárba hozta a másik három
kiscicát is.
mi is azt hittük, hogy a kandúrok végeztek velük, de szerencsére nem.
a kandúrok megfojtják a kiscicákat, sőt meg is eszik, hogy a nőstény újra tüzeljen.
a nagymacskáknál is így van, sajnos ilyen a természet.
most kamillázom a négy kiscica szemeit, mert a sártól és csipától be voltak ragadva nekik.
remélem túlélik ezt a kalandot, és jó gazdikat találunk nekik.
a mamacica még az idén ivartalanítva lesz.
mellesleg van három idős, ivartalanított cicám:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!