Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panelben nagyon elviselhetetle...

Panelben nagyon elviselhetetlen a meleg?

Figyelt kérdés
Egy 9. emeleti lakást néztem ki. Az egyik szoba elég picike, 8 nm-es. Kicsit félek, hogy ott baromira megszorul majd a meleg. Ráadásul déli fekvésű lakás, egy oldalra nyíló az összes ablak. Klíma nélkül gondolom elviselhetetlen lesz. Többen mondták, hogy készüljek a májustól szeptemberig tartó állandó 30 fok feletti hőmérsékletre. Szigetelt amúgy a ház, de gondolom ez sokat nem ér már a kilencediken.
2022. márc. 27. 18:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

9. emeletem lakunk panelban 6 éve, igen, elég meleg van, de azért nem májustól szeptemberig. Inkább június-augusztus a durva, nem folyamatosan, de igen, van, hogy hetekig tart a hőség.

Hiába hűl le este a levegő, az épület tartja a meleget,semmit sem segít a szellőztetés, nem mozog a levegő.

Klíma nélkül egy nyarat bírtunk ki, utána gyorsan beszereltettük.

2022. márc. 27. 18:17
 2/18 anonim válasza:
89%
10.emeleti lakási tapasztalatom van, nyáron kibírhatatlan. Első nyarat muszáj volt átvészelni, mert már nem jött klímás, de amikor csak tudtunk elmentünk otthonról, nyitva volt az ablak stb. Tavasszal már be volt szerelve a klíma. Ha nem bírod a meleget akkor mindenképpen szereltess klímát
2022. márc. 27. 18:22
 3/18 A kérdező kommentje:
A meleggel önmagában nincs bajo. Csak azzal, amikor szinte fojtó, s nincs levegő a helyiségben.
2022. márc. 27. 18:38
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Legfelső emeleten laktam, nappal is rohadt meleg volt, de az éjszaka még rosszabb volt. A felmelegedett falak akkor adták ki a meleget amít napközben beszívtak. Így éjjel elég nehéz volt elaludni a 32-34 fokban. Szigetelt házban elvileg jobb, de olyanban még nem laktam.
2022. márc. 27. 18:50
 5/18 A kérdező kommentje:
Gondolom azért az is számít valamit, hogy mennyi a zöldfelület a ház körül. Bár, ha maga a ház már átforrósodik, teljesen mindegy.
2022. márc. 27. 18:57
 6/18 anonim ***** válasza:
89%
Attól függ, nálunk be van szigetelve a panel, ugye nyáron az is hőszigetel a meleg ellen is valamennyit, teljesen jó. Légkondit tavaly 2szer kapcsoltam be. Hőszigetelés előtt pedig majdnem egész nyáron ment.
2022. márc. 27. 19:42
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Iskolás koromban albérletben laktam a 8. emeleten. Június elején utolsó vizsgák idején kétségbeesve néztem a hőmérőt, éjfélkor 33 fokot mutatott tárva nyitott ablakoknál!
2022. márc. 27. 20:20
 8/18 A kérdező kommentje:
7. Ráadásul vizsga időszakban. Biztosan nem lehetett valami felemelő élmény. Én lehet kiugrottam volna az ablakon. :D Csak vicc volt. :D
2022. márc. 27. 21:01
 9/18 anonim ***** válasza:
10%

Manapság amúgy kinek nincs légkondija? Oké 10-20 éve még többeknek nem volt, de napjainkban? Főleg azokra gondolok most, akik lakást vettek mostanában. Vagy nem értem, valaki megvesz egy manapság vidéken 20-25 milliós, Pesten 35-40 milliós panelt, de 150-200 ezres légkondira már nem futja bele? What?

Én 4 emeletes panelben vettem 4. emeleti lakást és egyik első dolgom volt légkondit beszereltetni természetesen. Nélküle biztos nagyon meleg lenne, de ezt sosem tapasztaltam még meg.

2022. márc. 27. 22:29
 10/18 anonim ***** válasza:
80%
Volt klíma nélküli albérletem, előtte meg kollégium, hát az konkrétan kínzás volt. Utoljára albérletben egyedül laktam, a durvább időszakokban minden este ment a klíma. Minden ismerősöm panaszkodott, hogy alig él, alig alszik. Én meg húztam a lóbőrt klíma mellett.
2022. márc. 27. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!