Padlás szobával mit lehet tenni, hogy nyáron ne legyen elviselhetetlen meleg?
A szobám a tetőtérben van és nyáron kibírhatatlan meleg van. A klímán kívül mivel lehetne hűvösebbé tenni a szobámat?
A tűzfalon kívül az összes fal gipszkartonból van ami 5cm-es üveggyapot és 20cm-es kőzetagybottal van szigetelve.
egy nagy ablak van a tűzfalon itt egész nap le van engedve a redőny. Ezen kívül van egy tetőablak amin van egy belső harmónia roló és egy külső hővédő roló.
Este nyitva van az ablak és hajnalban becsukom de délre iszonyat meleg lesz.
Mivel lehetne hatásosan hűvösebbé tenni a szobámat?
Egy barátnőmnek is padlásszobája van és mikor nála aludtam még tavaly nyáron, felmentünk a szobájába, de csak aludni. Szerencsére meg tudtuk oldani, hogy másik szobában aludjunk, de ez csak miattam kellett, mivel a barátnőm bírta, alapból mindig ott alszik.
Kérdeztem, hogy hogyan viseli el, azt mondta:
Nappal sötétítő behúzva, amint a levegő odakint lehül már nyitva az ablak
reggelig.
Azt mondta, hogy jéghideg vizet tart ott és néha magára önti nappal, amiar úgy sem kell aggódni hogy bármi vizes lesz, mert úgyis megszárad.
De igazából a legjobb ha nem ott vagy, mert nekem pl kibírhatatlan.
Léghűtőt javasolnék. Nem olyan brutálisan drága, mint egy mobil vagy fix klíma beszerzése/ beszerelése, viszont hatásos. A tartályát vízzel vagy jéggel kell feltölteni, szóval finoman párásít, és télen fűtésre is használható.
Nem pörgeti veszettül a villanyórát sem.
Olyan 18-30ezer Forint között van az ára tudtommal, de egy ismerős nem régen vett akciósan 15ezerért, szóval körül kell nézni.
Itt olvashatsz róla bővebben az utolsó bekezdésnél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!