Ha van 17 millióm és még vennék fel 5-10 millió hitelt, akkor inkább most vegyek ingatlant?
Az önerő nagy részét örököltem és az utóbbi pár hétben kaptam meg. Igen, tudom, kb. most van az utóbbi 15 évben a legrosszabb időszak ingatlant venni. A városban is az árak is kb. 25%-kal emelkedtek tavaly óta, abból az utóbbi 3 hónapban 10-15%-ot. Szerintetek? Saját lakást vennék, még nincs ingatlanom.
Ha igen, akkor miért?
Ha nem, akkor miért nem és mit csináljak addig a pénzzel?
Nekem aztán nem kell mondanod, totál idiótaság volt ez az egész csokos baromság.
Tényleg csak az járt jól vele aki ennyi gyereket akart, és még az elején csinálták. De azóta minden megnőtt legalább annyival, mint ez a szar, úgy hogy nincsenek előbbre. Cserébe viszont a többi teljesen benyalta, mert gyűjthet 2 szer annyit, mint korábban. pl. én is.
22
Jaja, mert a bankok meg olyan hülyék, hogy önmagukra nézve deficites hitelt osztogatnak.
Majd lesz itt még sírás hamarosan, szavam ne feledd. Anno a svájci frankos 0 Ft-os, ha van pulzusod megkapod hitelnél is voltak ilyen “jól jártunk, még az elején vettük fel” bölcselkedő figurák, aztán pár évre rá nem csak a befizetett összeg kétszerese, de még az ingatlan is elúszott.
26
Az ugye megvan, hogy nem csak a te ingatlanod ára növekszik, hanem a többi is? Hiába ér jövőre 20 millióval többet a te ingatlanod, mert bárhova is akarsz mozogni, a többinek pontosan ugyanolyan mértékben nő az ára. Tehát ugyanott vagy, mintha 1 fillérrel sem változna az ára.
Itt maximum az jár jól, akinek van annyi pénze hogy vesz 5 lakást, kiadja albérletbe, aztán majd egyszer visszajön az ára, vagy pár év múlva eladja. Neki lesz haszna rajta, neked viszont nem.
Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, bőven elég a józan paraszti ész, de egyesek szatyorban élnek, vagy nem is értem komolyan.
Ha holnap megemelik a fizetésed 50 ezer forinttal, pont ugyanott leszel mint 1 évvel ezelőtt, mert elviszi az infláció. Az ingatlan ugyanez. Hiába ér többet a lakás/ház tavalyhoz képest, pont ugyanolyan kvalitású lakásba/házba tudsz továbblépni, különben ugyanúgy a zsebedbe kell nyúlni, szóval igen, tényleg nagy koponya vagy 😀 az év üzletembere
Én most építkezek 25 millió hitel 25 évre 112000 fix törlesztővel. Nincs semmi támogatás, az önerőm pedig 100%-ban spórolás, én csak adósságot örököltem!
Én 25 millióért nem csinálok gyereket, eleget nélkülöztünk öcsémmel. Olyan apróságokra kell gondolni mint a kaja. Viszont többért sem! Persze vannak olyan egyének aki 2,3 csok + 5 millió felújítós támogatásért összehozták a 3-at.
Csak az a különbség, aki 25 milliót kapott, annak eddig nem okozott anyagi problémát, de aki a 7,3-at ottviszont necces a dolog. Több ilyen családot is ismerek, mindegyiket a nagyszülök etetik kb 1 héten keresztül.
Nekem 1 gyerek fér bele anyagilag, úgy hogy nem csökken az életszínvonalam. Így én belátom, hogy 1 is elég, viszont 1re kb 0 ft a támogatás.
Szóval ha felmegy mindennek az ára pl földgáz 22Euroról 133 -ra (03.11), ez kb 6x-os áremelkedés. Tehát akinek volt 100000 az éves gázszámlája, annak piaci áron évi 600000 lenne. Villany 55-ről 172 Euro, ami 3,1x-es növekedés, azaz a havi 10000 ft már 30000 lenne. Ezt sokáig nem valószínű hogy álja a kormány, Úgy tippelem választások után piaci ár lesz. Mindegy ki nyer. De ha mégsem akkor egyéb aó formályában lehúzzák rólunk a felárat.
Amit ebből kiakartam hozni, hogy ezek az áremelkedések nagyon sok családot tönkretesznek, és az alsó réteg fizetés képtelenek lesznek. Így lehet némi ingatlan ár csökkenés, de a kérdés: a kormány mennyire védi meg a 3 gyerekes árverezés alatt álló családokat?
A jelenleg épült ingatlanok alapanyaga most is drága, a munkaerő szintén drága, így valószínűtlennek tartom, hogy a következő 1-3 éveben az új építésű ingatlanok ára csökkenne. Ki az aki veszteséggel adná el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!