Ha van 17 millióm és még vennék fel 5-10 millió hitelt, akkor inkább most vegyek ingatlant?
Az önerő nagy részét örököltem és az utóbbi pár hétben kaptam meg. Igen, tudom, kb. most van az utóbbi 15 évben a legrosszabb időszak ingatlant venni. A városban is az árak is kb. 25%-kal emelkedtek tavaly óta, abból az utóbbi 3 hónapban 10-15%-ot. Szerintetek? Saját lakást vennék, még nincs ingatlanom.
Ha igen, akkor miért?
Ha nem, akkor miért nem és mit csináljak addig a pénzzel?
Amúgy első lakásnál igyazából egy dolgot tudsz venni, megvenni.
Nyilván nem a legelső putri szart, de ha van annyi pénze az embernek, hogy találjon oylan ingatlant amiben el tudja képzelni magát pár évre, akkor meg kell venni.
Persze árak, meg befektetés, de nézzük azt is, hogy az embernek elsősorban laknia kell valahol, az meg nem mindegy, hogy otthon lakik 40 éves koráig a szüleivel vagy albérletben másokkal.
16. Köszi! (És minden más válaszolónak is amúgy!) Jelenleg 42,5 ezer forintot fizetek albérleti díjra rezsi nélkül, igaz ezért csak egy szobát bérlek és van egy lakótársam. 5-10 millió hitelnek a törlesztője olyan 45-90 ezer lenne most. A 90 ezret is lazán tudnám fizetni és egy saját egész lakásom lenne. Csak panelben gondolkozom egyelőre, 10 millió hitelből itt lehet 3 szobást is tudnék venni.
Az egyébként teljesen igaz, hogy lakni kell valahol. Érettségi óta nem lakom szerencsére a szüleimmel, viszont sosem laktam még egyedül sem, mindig másokkal béreltem, hogy kicsivel több pénzt tudjak félretenni. Szóval jó lenne most már egyedül is élni. Csak ez mégis nagy döntés, azért gondolkozom rajta, kikérem mások véleményét is.
Senki sem tudja, hogy meddig nő.
De az biztos, hogy sokan esküdtek a kivárásra az elmúlt években, mindegyik iszonyatosan besz*ta.
Most is annyira reális a növekedés megállása, mint pár éve, szóval ki tudja mi lesz. Senki.
Meg tegyük fel, hogy 2 év múlva megáll, korrekció lesz, lesz egy pici csökkenés. Meddig? Rekordon pörög az egész, hitelezés, vásárlások stb.
Felesleges várni.
Egyszerűbb realizálni a helyzetet, és kábé örökre elfelejteni azt, hogy volt az a 10 milliós panelos időszak, mert annak már kb. vége. Én is besz*tam ezzel, de ez van.
18
Meg az is be.zopta, aki nyakra-f.szra felvette a babavárót meg a csokot meg az istentudja milyen "ingyenhitelnek" hívott alamizsnát (kapsz 10 milliót, igaz, hogy a 20 milliós ház kerül 40-be, ergo a s.ggedet törölheted ki a az "ingyen" 10 millióddal), aztán majd még csak most jön a feketeleves. Mert hitelezőt k.rvára nem fogja érdekelni, hogy 800 forint az üzemanyag, meg az élelmiszerárak 2x annyiba kerülnek, 400 az euro, a fizetésed meg marad a régi.
Szóval annyira ne legyél abba biztos, hogy az sz.pta be aki kivárt, mert neki legalább a zsebében még ott van a pénz, de aki beleugrott a 20 milliós hitelekbe 30 évre pont most, az marad szépen rabszolga, míg ő, vagy az unokák ki nem fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!