Ha van 17 millióm és még vennék fel 5-10 millió hitelt, akkor inkább most vegyek ingatlant?
Az önerő nagy részét örököltem és az utóbbi pár hétben kaptam meg. Igen, tudom, kb. most van az utóbbi 15 évben a legrosszabb időszak ingatlant venni. A városban is az árak is kb. 25%-kal emelkedtek tavaly óta, abból az utóbbi 3 hónapban 10-15%-ot. Szerintetek? Saját lakást vennék, még nincs ingatlanom.
Ha igen, akkor miért?
Ha nem, akkor miért nem és mit csináljak addig a pénzzel?
😶 Hát...Tavaly decemberben jobb lett volna.
😶 De igen - mindenféle képen megéri !
😶 Mert a bérek emelése, magával húzza az ingatlan árakat is !
Csokkenes nem lesz, csak emelkedes max, nem erdemes varni.
En 6 honapja vettem lakast, mar 2 millioval dragult a kornyekunk. Es ez csak 6 honap.
Én vennék mert. Folyamatosan emelkedik a jegybanki alapkamat, mivel csak így tudják féken tartani az eurot. A következő emelése április elején várható.
Nagyon valószínű hogy 10% fél megy, 2008-as válságban 11% körül volt, a 90-es években pedig 20% felett.
Jelenleg dől össze a gazdaság, euro 390, üzemanyag 6-800 Ft (piaci ár), gáz tőzsdeára ~22-ről 133 eurora növekedett, a villany 55-ről 170 eurora.... Tavasszal jön a vetőmag hiány az orosz korlátozások miatt, tehát extrém áremelkedés + üzemanyag simán a duplája lesz a kenyér ára őszre vagy még előbb. Az ipar folyamatos nyersanyag hiánnyal küzd, valami mindig elfogy, állnak a gyárak napokat emiatt havi szinten pl Audi. Majd hamarosan jön a katalizátor hiány is mert az oroszok bányásszák hozzá a fémek nagyon nagy részét...
Persze ez most sok rossz, de az ingatlan árak nem fognak lejjebb menni. Nem hinném hogy a kivitelezők bukni akarnának rajta. Viszont minél tovább vársz annál magasabb lesz a törlesztő részlet ugyan arra az összegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!