Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha van 17 millióm és még...

Ha van 17 millióm és még vennék fel 5-10 millió hitelt, akkor inkább most vegyek ingatlant?

Figyelt kérdés

Az önerő nagy részét örököltem és az utóbbi pár hétben kaptam meg. Igen, tudom, kb. most van az utóbbi 15 évben a legrosszabb időszak ingatlant venni. A városban is az árak is kb. 25%-kal emelkedtek tavaly óta, abból az utóbbi 3 hónapban 10-15%-ot. Szerintetek? Saját lakást vennék, még nincs ingatlanom.

Ha igen, akkor miért?

Ha nem, akkor miért nem és mit csináljak addig a pénzzel?

2022. márc. 11. 22:13
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk azt megírhatnád, hogy hol nézelődsz? Mert ennyiből mondjuk Budapesten, vagy Sopronban, vagy Siófokon nem valószínű, hogy kapsz bármit is.
2022. márc. 11. 22:17
 2/31 anonim ***** válasza:
87%
Én a helyedben vennék. Igaz, nagy emelkedés volt, de lényeges csökkenés szinte kizárt, sőt, további emelkedés is könnyen lehet.
2022. márc. 11. 22:19
 3/31 anonim válasza:
29%

😶 Hát...Tavaly decemberben jobb lett volna.

😶 De igen - mindenféle képen megéri !

😶 Mert a bérek emelése, magával húzza az ingatlan árakat is !

2022. márc. 11. 22:29
 4/31 anonim ***** válasza:
35%

Csokkenes nem lesz, csak emelkedes max, nem erdemes varni.

En 6 honapja vettem lakast, mar 2 millioval dragult a kornyekunk. Es ez csak 6 honap.

2022. márc. 11. 22:33
 5/31 anonim ***** válasza:
18%
Majd a recesszió megjelenik az nagyon jót tesz majd az áraknak igaz?
2022. márc. 11. 22:56
 6/31 anonim ***** válasza:
42%

Én vennék mert. Folyamatosan emelkedik a jegybanki alapkamat, mivel csak így tudják féken tartani az eurot. A következő emelése április elején várható.

Nagyon valószínű hogy 10% fél megy, 2008-as válságban 11% körül volt, a 90-es években pedig 20% felett.

Jelenleg dől össze a gazdaság, euro 390, üzemanyag 6-800 Ft (piaci ár), gáz tőzsdeára ~22-ről 133 eurora növekedett, a villany 55-ről 170 eurora.... Tavasszal jön a vetőmag hiány az orosz korlátozások miatt, tehát extrém áremelkedés + üzemanyag simán a duplája lesz a kenyér ára őszre vagy még előbb. Az ipar folyamatos nyersanyag hiánnyal küzd, valami mindig elfogy, állnak a gyárak napokat emiatt havi szinten pl Audi. Majd hamarosan jön a katalizátor hiány is mert az oroszok bányásszák hozzá a fémek nagyon nagy részét...

Persze ez most sok rossz, de az ingatlan árak nem fognak lejjebb menni. Nem hinném hogy a kivitelezők bukni akarnának rajta. Viszont minél tovább vársz annál magasabb lesz a törlesztő részlet ugyan arra az összegre.

2022. márc. 11. 23:19
 7/31 anonim ***** válasza:
27%
Igy is ugy is magasabb lesz a torleszto ha emelik az alapkamatot, hiaba veszi fel most a hitelt, a kulonbseg az h most meg konyebben kap hitelt.
2022. márc. 12. 01:23
 8/31 anonim ***** válasza:
19%
Most vegyel mert valoszinuleg tobbet emelkedik az ingatlan ara mint amennyit te pluszban felre tudsz rakni hazra.
2022. márc. 12. 03:42
 9/31 anonim ***** válasza:
48%
Én a jelenlegi helyzetben biztosan nem vennék fel hitelt!
2022. márc. 12. 06:46
 10/31 A kérdező kommentje:
1. Szegeden vennék lakást. Bár azt gondoltam kitalálható nem Pesten vagy azokon a helyeken, amit felsoroltál. Hiszen te magad is írtad, hogy oda sokkal több pénz kellene, én viszont írtam, hogy csak 5-10 millió hitelt szeretnék felvenni (mert kb. annyit kell majd). Ha Pesten, Siófokon, stb akarnék, akkor nem 5-10, hanem 10-25 millió hitelt írtam volna gondolom.
2022. márc. 12. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!