Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van szinte csak magasabb...

Miért van szinte csak magasabb szinteken eladó panel lakás?

Figyelt kérdés
Ahogy nézem a hirdetéseket a többség 10. emeleten de úgy átlagba 6-10 emeleten hirdetnek lakást. Nehezebb eladni és szerintetek kevesebbet érnek a magasabban lévő lakások? Én szerintem ha bármi baj van a házzal nem a felsőbb szinteket bontják le, hanem mindenkit kilakoltatnak úgy is, mert sokan szerintem emiatt nem vennének ilyen magason. És a kilátás is lehet jobb és a levegő minősége is.
2022. márc. 10. 07:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Évekig laktam a második, a negyedik és a kilencedik emeleten panelban. Nálam az utolsó a nyerő. Kisebb zaj, kevesebb por és van kilátás. Egyedül a lift ami probléma lehet, főleg ha csak egy van. Ahol én laktam, ott szerencsére kettő volt, maximum áramszünet esetén volt üzemen kívül mindkettő. Ha pedig valami történik a házzal, jobb minél feljebb lakni. A házak általában nem eldőlnek, hanem összeroskadnak. Minél alacsonyabban lakik valaki, annál több emelet szakadhat rá.
2022. márc. 10. 07:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Panelban jobb magasan lakni, kevesebb a zaj, jobb a kilátás.

Annyi hátránya van, hogyha néha beszarik a lift, akkor sokat lépcsőzhetsz.

2022. márc. 10. 10:00
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
0-5. emeletig eladó panel lakások csak ma csak itt: [link]
2022. márc. 10. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom milyen szelektív látásod van, de van fent bőven alsóbb szinti lakás is.
2022. márc. 10. 12:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Természezesen vannak de ahol én lakom ott nem nagyon találok. Nem országszerte nézem a hirdetéseket.
2022. márc. 10. 12:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a dél és kelet pesti paneltelepeknél nézegettem hirdetéseket és én pont fordítva tapasztaltam. Engem éppen az idegesített, hogy mindig csak földszinti és 1. emeleti lakások jöttek szembe velem a hirdetőoldalon. Szerintem ez inkább pszichológiai érzet, mint számszerűsíthető tény.
2022. márc. 10. 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom ki mi alapján dönt, de én hosszú évekig éltem panelban, hovatovább most is ilyen lakásban élek. 6., majd 4., legutóbb zárószint (ez a mi házunknál a 9. emelet).

Utca-hosszal, elmondhatatlanul az utolsó a legjobb, mivel szélsők is vagyunk minden szempontból, így kizárólag alsó szomszédunk van.

Ég és föld a többi, lakásokkal körbevett helyekhez képest, nyilván a profi szigetelés itt elsődleges fontosságú.

Azóta semmi gondom nincsen, előtte meg vért izzadtam a sok surmó, egymást váltó szomszéddal. Ha csak a felső szomszédtól megkímélheti magát az ember (ahonnan tapasztalataim szerint a legtöbb zaj és miegyéb- beázás- jön), már az is nagy kincs, mondom, mindezt tökéletes szigetelés mellett, máskülönben mindig gond lesz a beázás és társai. Én 3 éve lakom zárószinten, a másik kettőben ez idő alatt eláztattak legalább négyszer a felső szomszédok, itt meg frissen bepucolt, tetőszigetelt ház mellett, zéró probléma eddig.

2022. márc. 10. 14:18
 8/11 anonim ***** válasza:
43%

Furcsa amiket írnak a magasemeleti lakásban lakók.

Mindenki tudja, hogy a legértékesebb lakások az első pár emeleten vannak. A panoráma egy marketing fogás, semmi több. Egy nap után megszokja az ember és semmi pluszt nem ad. Télen hidegebbek, nyáron melegebbek, és a liftezés sok sok órát vesz el az ember életéből.

Az sem igaz, hogy fent nagyobb a csend, ez abszolút lakóközösség függő.

Az igaz, hogy a levegő frisebb tud lenni, ezzel nincs vitám.

Viszont a legtöbb ember nem szeret túl magasan lakni, távol az utcától. Legalábbis nekem ez a meglátásom.

Üdv:

Egy 2. emeleti panellakó

2022. márc. 13. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

"Mindenki tudja, hogy a legértékesebb lakások az első pár emeleten vannak."

Igen, ahogy mindenki tudja, hogy kivétel ez alól az első emelet és a magasföldszint.

"Télen hidegebbek, nyáron melegebbek"

Ez sem feltétlenül igaz, ha van rendes szigetelés. Nyáron akármelyik panelban meg lehet dögleni ahol nincs klíma, télen meg a fűtés a fenti lakásoktól jön lefelé, így adott esetben alig tudod felfűteni a lentebbi lakásokat.

"A panoráma egy marketing fogás, semmi több."

Hát azért nem mindegy, hogy panorámát látsz vagy a szemben lakó 150 embert. Nyilván megszokja az ember, de attól még pluszt ad.

"Az sem igaz, hogy fent nagyobb a csend, ez abszolút lakóközösség függő."

Dehogynem igaz. Én is 2. emeleten lakom. Buszok járnak a ház előtt és rohadtul hallatszik, konkrétan remeg a ház. Vagy bárki leáll beszélgetni a ház előtt, az felhallatszik. Nyilván felhallatszik fentebbre is, de sokkal kevésbé zavaró.

"a liftezés sok sok órát vesz el az ember életéből"

Ez azért elég bullshit duma.D

"Viszont a legtöbb ember nem szeret túl magasan lakni, távol az utcától."

Túl magasan nem, de nem is a magasföldszinten...

2022. márc. 13. 11:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy van aki szereti ha kinéz és az utcát látja. Nyilván ilyen szempontból a 2. emelet szerencsés, hogy még valamennyire utca szint, de azért mégsem közvetlenül az ablakod alatt-előtt jár el mindenki.

Ha tehetném akkor én is zárószinti-szélső lakást néznék ahol a lehető legkevesebb szomszéd van.

2022. márc. 13. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!