Miért van szinte csak magasabb szinteken eladó panel lakás?
Panelban jobb magasan lakni, kevesebb a zaj, jobb a kilátás.
Annyi hátránya van, hogyha néha beszarik a lift, akkor sokat lépcsőzhetsz.
Hát nem tudom ki mi alapján dönt, de én hosszú évekig éltem panelban, hovatovább most is ilyen lakásban élek. 6., majd 4., legutóbb zárószint (ez a mi házunknál a 9. emelet).
Utca-hosszal, elmondhatatlanul az utolsó a legjobb, mivel szélsők is vagyunk minden szempontból, így kizárólag alsó szomszédunk van.
Ég és föld a többi, lakásokkal körbevett helyekhez képest, nyilván a profi szigetelés itt elsődleges fontosságú.
Azóta semmi gondom nincsen, előtte meg vért izzadtam a sok surmó, egymást váltó szomszéddal. Ha csak a felső szomszédtól megkímélheti magát az ember (ahonnan tapasztalataim szerint a legtöbb zaj és miegyéb- beázás- jön), már az is nagy kincs, mondom, mindezt tökéletes szigetelés mellett, máskülönben mindig gond lesz a beázás és társai. Én 3 éve lakom zárószinten, a másik kettőben ez idő alatt eláztattak legalább négyszer a felső szomszédok, itt meg frissen bepucolt, tetőszigetelt ház mellett, zéró probléma eddig.
Furcsa amiket írnak a magasemeleti lakásban lakók.
Mindenki tudja, hogy a legértékesebb lakások az első pár emeleten vannak. A panoráma egy marketing fogás, semmi több. Egy nap után megszokja az ember és semmi pluszt nem ad. Télen hidegebbek, nyáron melegebbek, és a liftezés sok sok órát vesz el az ember életéből.
Az sem igaz, hogy fent nagyobb a csend, ez abszolút lakóközösség függő.
Az igaz, hogy a levegő frisebb tud lenni, ezzel nincs vitám.
Viszont a legtöbb ember nem szeret túl magasan lakni, távol az utcától. Legalábbis nekem ez a meglátásom.
Üdv:
Egy 2. emeleti panellakó
"Mindenki tudja, hogy a legértékesebb lakások az első pár emeleten vannak."
Igen, ahogy mindenki tudja, hogy kivétel ez alól az első emelet és a magasföldszint.
"Télen hidegebbek, nyáron melegebbek"
Ez sem feltétlenül igaz, ha van rendes szigetelés. Nyáron akármelyik panelban meg lehet dögleni ahol nincs klíma, télen meg a fűtés a fenti lakásoktól jön lefelé, így adott esetben alig tudod felfűteni a lentebbi lakásokat.
"A panoráma egy marketing fogás, semmi több."
Hát azért nem mindegy, hogy panorámát látsz vagy a szemben lakó 150 embert. Nyilván megszokja az ember, de attól még pluszt ad.
"Az sem igaz, hogy fent nagyobb a csend, ez abszolút lakóközösség függő."
Dehogynem igaz. Én is 2. emeleten lakom. Buszok járnak a ház előtt és rohadtul hallatszik, konkrétan remeg a ház. Vagy bárki leáll beszélgetni a ház előtt, az felhallatszik. Nyilván felhallatszik fentebbre is, de sokkal kevésbé zavaró.
"a liftezés sok sok órát vesz el az ember életéből"
Ez azért elég bullshit duma.D
"Viszont a legtöbb ember nem szeret túl magasan lakni, távol az utcától."
Túl magasan nem, de nem is a magasföldszinten...
Az tény, hogy van aki szereti ha kinéz és az utcát látja. Nyilván ilyen szempontból a 2. emelet szerencsés, hogy még valamennyire utca szint, de azért mégsem közvetlenül az ablakod alatt-előtt jár el mindenki.
Ha tehetném akkor én is zárószinti-szélső lakást néznék ahol a lehető legkevesebb szomszéd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!