Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki még a háború előtt vett...

Aki még a háború előtt vett fel fix lakáshitelt, az most az infláció miatt jól jár?

Figyelt kérdés

A brutális forintromlásra gondolok. A háború végén persze valamennyit visszamegy majd, de ez ki tujda mikor lesz, másrészt 355 körülre más biztos, hogy nem ugrik.

Az inflációnka megfelelően nőnek az árak, de vele együtt a fizetések is majd, tehát hosszú távon jól jár az ilyen forintormlással az, aki fix kamatozású hitelt vett fel mondjuk 10 évre?

2022. márc. 7. 00:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

8: a lakásod nem fog kevesebbet érni, és nem fog a törlesztőd sem emelkedni - ami tegyük hozzá elég jó, mert az inflációval idővel az árak, de azzal együtt a fizetések is emelkednek. Nálunk inflációkövető a fizetés, évente emelkedik valamennyit mindig.

De összességében természeten igazad van abban, hogy senki nem fog itt jól járni, max aki még időben fektetett be, az nem bukik olyan nagyot.

2022. márc. 7. 13:54
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

"nagyon jó üzletet csináltam"

Gratulálok!

Én pl. pár éve vásároltam egy lakás az Unióban a tengerparton, egy itthoni panellakás áráért.

Ahogy egyre kevesebbet ér a forint, már kb. két lakást kapnék érte Bp-en ha eladnám.

Ha így mennek tovább a dolgok Magyarországon, lehet, hogy egy-két év múlva már egy egész emeletet kapnék a lakásom Eurós árából.

Igaz, hogy én nem vagyok olyan jó üzletember mint te.

Csak megjegyzem, hogy a mai napon egy nap alatt 66 Ft-ot drágult a gázolaj.

Érdekes árak lesznek Magyarországon a választások után...

2022. márc. 7. 13:55
 13/21 A kérdező kommentje:
12: és most ebből mi következik rám nézve? Vennem kellett volna nekem is lakást magyar bérből a tengerparton? Nem vagyok befektető, a "jó üzletet" némi ironiával mindenki másra is értettem, aki még most, a háború előtt vett fel lakáshitelt, vagy bármi fix hitelt.
2022. márc. 7. 14:03
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Ami biztos,vesztesek a bankok nem lehetnek.A tartozások soha nem évülnek el.
2022. márc. 7. 15:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

12 vagyok.

Jól csináltad, hogy lakást vettél. A saját lehetőségeidhez és főleg azokhoz képest aki bármi néven nevezett állampapírban, bankbetétben, postatakarékban, vagy akár a matracban tartották a forintjukat.

Azok most minden nap buknak rajta, folyamatosan.

2022. márc. 7. 16:08
 16/21 anonim ***** válasza:
23%
Csak akkor csináltál jó üzleted, ha pl euróban vagy más erősebb devizában kapod a fizetésedet. Különben a te pénzed is ugyanúgy inflálódik.
2022. márc. 7. 20:53
 17/21 Biri Feri válasza:
64%

Én, a nyolcvanas évek elején építkeztem, 3%-os OTP hitellel. Jött a gengszter váltás, utána nem sokkal később az OTP felrúgta ezt a szerződést és piaci (30+ %) kamattal számolta tovább! Tehát, hiába volt a szerződésben

rögzítve a havi fix törlesztő részlet, a törlesztés időtartama, semmis lett!! Ezt,csupán azért írtam meg, mert hiába van a szerződésben FIX összeg, azt felrúghatják, mert nem tudni, hogy mit hoz a jövő!

2022. márc. 8. 20:36
 18/21 anonim ***** válasza:
67%

Arra nem vennék mérget, hogy a bankok lenyelik a veszteségüket hosszabb távon.

A "fix hitel"-re majd kitalálják, hogy az csak békeidőben értendő így. (De nem szeretnék ötleteket adni a bankoknak.)

Amúgy elég sok cég és magánember pénzét tüntette el a Sberbank is...

2022. márc. 9. 12:33
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

Ha magamat nézem, fél éve 55 ezres törlesztővel vettem fel hitelt. Az most idén már 65 ezerre jött volna ki.

Vagy ha azt nézem, 21-ért vettem felújítandó lakást, átlag 25-28 között mozogtak az átlagos állapotúak.

Most ugyanezen a környéken 30 alatt nincsen hirdetés, és akkor azok messze nem tip-top lakások.

Szóval ja, úgy nézve jól jártam, hogy ha most kellene vennem akkor egyszerűen nem tudnék venni.

2022. márc. 9. 17:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én beszoptam ilyen szempontból. Most jutottam nagyobb összeghez 1 hónappal ezelőtt. Tavaly ha akartam volna, se tudtam volna venni semmit, mert még az önerőre való sem volt meg. Most megvan, de itt vidéki nagyvárosban minden 5 millióval drágább (huszonmilliós lakások), mint tavaly + még a hitelkamatok is sokkal magasabbak a tavalyihoz képest.
2022. márc. 9. 17:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!