Fiatalok 18-35 év(átlag fiatalokra gondolok) ti mikor vetettek először saját házat/lakást?
28 évesen és részben szülői segítséggel. De nem vagyunk gazdagok egyáltalán, a szüleim egyszerű fizikai munkások. Csak apukámnak volt egy gyermektelen nagynénje, aki apukámra hagyta a házát amikor meghalt. Azt apukám eladta és adott nekünk a tesómmal belőle annyit, hogy még kipótoltam a saját magam félretett pénzével, vettem fel néhány millió hitelt és így tudtam lakást venni, ami egy jó helyen lévő felújított másfél szobás panel. A lakás árának kb. 50%-a jött a családomtól, 25% a saját megtakarításom volt és 25%-a pedig hitel.
Egyedülálló vagyok és nekem csak sokára lett piacképes szakmám, amivel rendes pénzt is tudok keresni (nem 20 meg 24 évesen, hanem 27 évesen), szóval én nem tudtam 22 vagy 25 éves koromtól havi sok százezreket félretenni, mint itt látom előző válaszolók.
7 vagyok: én 26 évesen végeztem a sulival, 30 éves koromra sikerült kifizetni a diákhitelt meg az örökségemből adódó tartozásokat. Emiatt 30 évesen kezdtem el gyűjtögetni a házra. Szóval azért nem panaszkodom, jól keresek.
Viszont az, hogy mindig csak magamra számíthattam, ez azért nagyon ösztönzően hatott rám. Talán ez az oka, hogy az általános, közép, és egyetemi iskola társaim nagyon nagy részét túlszárnyaltam.
18 évesen egy kisebb (kb 40m3) házat vettem a párommal, nagyon áron alul (800 ezer), mert a tulaj nem tudta kiköltöztetni a nem fizető albérlőket. A párommal kitettük őket, kicsit rendberaktuk a portát, 2 évvel később eladtam 2,3 millióért, amiből 2 telket vettünk egymás mellett a településünk központjában, 1 millió/db-ért.
Most építkezünk, szóval még nincs saját ház, de kb 3-4 év múlva kész lesz. Csak diákhitelem van, az a 750 ezer/félév megy az építkezésre, valamint fogok kapni egy nagyobb összeget a szüleimtől, de erről nem tudtam, abban a tudatban álltunk neki az építkezésnek, hogy 10 éven belül majd csak elkészülünk önerőből + diákhitel. A mi helyzetünk még abból a szempontból szerencsés, hogy a párom majdnem mindent meg tud csinálni, csak a vizest, villanyszerelőt és fűtésszerelőt kell kifizetni plusz a segédmunkásokat nyilván.
Csak azt bánom, hogy nem álltunk neki hamarabb építkezni.
Én 22 vagyok, a párom 32
20 evesen... 2005-ben, es hitel nelkul.
Akkor nem volt ilyen nehez, csak az nem vett aki nem akart.
24 évesen
Készpénzzel vettem. 3,5m. Szerencsém volt. Egy eldugott, falu széli helyen van, nyugis környék. Se cigány, se családos fiatalok. Jó állapotú volt, nem sok mindent kellett csinálni rajta. Nem hirdették aktívan.
6 tulaj volt, fél év kellett összehozni őket az eladáshoz. Igazi nyomorékok voltak, egyik se akart senkit se meghatalmazni hogy eljárjanak helyettük, eljönni meg nem akartak mert volt aki külföldön élt.. Ezért nem kelt el közel 10 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!