Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretnék venni egy zártkerti...

Szeretnék venni egy zártkerti ingatlant. Kérdés lent?

Figyelt kérdés
Szerintetek milyen papírok kellenek ilyenkor, valamint az adásvételt, hogyan kellene megkötni? Ügyvéd előtt kizárólagosan, azonnali bejegyeztetéssel, mivel a telken van vezetékes víz is, így azt is át kell íratni!
2022. febr. 27. 13:11
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Ez a kifüggesztés egyébként mit takar? Olvastam, hogy addig bárki megveheti ennyiért, de hisz pont én venném meg a megadott áron. Esetleg ilyenkor valaki előnyt élvez, vagy ez hogyan működik?
2022. febr. 27. 18:28
 12/35 anonim ***** válasza:
90%

11: ahogy a termőföld vásárlásnál is vannak előnyben: helyben lakók, gazdálkodók, stb. tb.

El lehet olvasni a tudnivalókat a neten.

2022. febr. 27. 18:30
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

olvasnivaló:

[link]

"Mire ügyeljünk külterületi ingatlanok vásárlásakor?

Mindenképpen kérjük ki a tulajdoni lapot, hogy milyen besorolás alá tartozik a megvásárolandó ingatlan. Ha nincs kivonva művelési ág alól, az adásvételi folyamat nem csak hosszabbá válik, de meg is hiúsulhat a kifüggesztési eljárás miatt.

Megkönnyíti a dolgunkat, ha a tulajdoni lapon lakóingatlan szerepel, mivel gazdasági épületek vásárlásakor nem igényelhetünk CSOK-ot. Amennyiben lakóingatlan szerepel a nyilvántartásban, a családi otthonteremtési kedvezmények nyitva állhatnak előttünk is."

2022. febr. 27. 18:31
 14/35 anonim ***** válasza:
90%

Itt a kifüggesztési eljárás:

[link]

2022. febr. 27. 18:32
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

Itt te beszélsz butaságokat, de folyamatosan. Mit nem értesz azon, hogyki kell függeszteni? Ezt már a másik kérdés alatt is elmagyaráztuk neked, ott is kötötted az ebet a karóhoz és h.lyéztél le másokat,mégis nekünk kett igazunk. Mire jó ez, hogy téves infókat terjesztesz.

Ki kell függeszteni a zártkerteket,ahogy eddig is ki kellett és ezutan is ki kell. Ezzel foglalkozom, látszik, hogy te nem

2022. febr. 27. 18:33
 16/35 A kérdező kommentje:
Ha művelés alól ki van vonva akkor viszont nem kell nem? És ahogy a hozzászólásokat olvasom elég egy egyszerű adásvételi is ekkor? Én meg nem tudok erről a kifüggesztésről, de nyilván ezért kérdeztem, meg utánajárok még. Nekem azt mondta az eladó, hogy ennél ilyen nincs, tehermentes, aki kifizeti az árát azé lesz.
2022. febr. 27. 18:46
 17/35 A kérdező kommentje:
Mert ha adásvételi okés és átiratás, akkor elvileg nem kell semmilyen ügyvéd. Bár akkor is lehet kérni, de felesleges, ha nincs szükség rá valójában. Meg sztem a foldhivatalnál kell bejegyeztetni névre illetve ők a vizet elintezik, hogy tulajdonos váltás lett. De ezért kérdeztem és tettem fel a kérdést. 🙂
2022. febr. 27. 18:48
 18/35 anonim ***** válasza:
91%

Könyörgöm Kérdező, legalább te olvasd el a linkeket és akkor fogod tudni!

Egyébként a tulajdonlapon szerepel, ha művelési ág alól kivett zártkert és akkor NEM KELL KIFÜGGESZTENI!!!, sima adásvételivel megveheted, természetesen ügyvéd által írottal.

Nyilván az eladó ebben nem hazudhat, mert nagyjából 5 perc alatt lebukna az ügyvédnél, földhivatalnál.

2022. febr. 27. 18:51
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ha adásvételi okés és átiratás, akkor elvileg nem kell semmilyen ügyvéd."

Nem tudom, hogy milyen országból írsz, de Magyarországon kizárólag az ügyvéd által írt szerződést fogad be a földhivatal.

Olyan nincs, hogy ti ketten megírjátok, a szomszéd letanúzza és szevasz!

Ügyvéd kell, mert ez a törvény!

2022. febr. 27. 18:54
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

Látom 16-os neked csak a káromkodás megy,máshogy nem megy az igazad megvédése :)

Felesleges olyan oldalakat linkelgetned, amiket értelmezni sem tudsz, mert ez lesz a vége, csúnyán besülsz vele.

A zártkerteket mindenhogyki kell függeszteni, akkor is, ha te itt tovább ontod a h.lyesegéket,akkor is

2022. febr. 27. 19:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!