Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Debrecenben mi ez a lakásvásár...

Debrecenben mi ez a lakásvásárlási hisztéria?

Figyelt kérdés
Egymásra licitálnak a vevők. Egy átlag panel lakás majdnem 10 misivel lett drágább 1 év alatt, a családi házak ára mégjobban elszállt. Máshol is ez megy? Honnan van ennyi pénze az embereknek (legalábis egyeseknek), hogy bármennyit kifizetnek egy lakásért, házért?

2022. febr. 9. 23:58
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
Debreceni vagyok, tavaly vettem egy első emeleti téglalakást az egyetem közelében, könnyen kiadható felújítottat, kizárólag befektetési célból. Épp a napokban néztem, jelenleg majdnem duplájáért árulják a hasonlókat, hihetetlen. Ja, és még nem is nagyon hirdetnek téglát, inkább paneleket.
2022. máj. 17. 09:25
 52/58 A kérdező kommentje:
51-es, azért én 100% közeli áremelkedést nem tudok elképzelni 1 év leforgása alatt. Vagy nagyon ár alatt vetted, vagy amiket most néztél azok jobb lakások. Ilyen áremelkedés mellett, egy mai átlag fiatal vagy élete végéig fizetheti a hitelét, vagy egész életében albérletben fog lakni.
2022. máj. 17. 13:10
 53/58 anonim ***** válasza:
48%

52: "Ilyen áremelkedés mellett, egy mai átlag fiatal vagy élete végéig fizetheti a hitelét, vagy egész életében albérletben fog lakni."

Igen, ez így lesz!

Vagy elmennek ebből az országból! Ez nem debreceni kérdés, hanem országos helyzet!

Panaszkodj Orbánnak!

2022. máj. 18. 03:05
 54/58 A kérdező kommentje:
53-as, Debrecenben annyiból rosszabb a helyzet, hogy hasonló ingatlanárak vannak mint Győrben, vagy Sopronban, míg a fizetések jóval alatta vannak. Orbán nagyban kivette ebből a részét amikor kitalálták a különböző árfelhajtó "család támogatásokat".
2022. máj. 18. 11:45
 55/58 anonim ***** válasza:

54: majd ha egy kicsit képzettebb leszel, megérted hogy mekkora hülyeséget írtál: "...hogy hasonló ingatlanárak vannak mint Győrben, vagy Sopronban, míg a fizetések jóval alatta vannak."

Ahol nincs fizetőképes kereslet, ott nincsenek (nem lehetnek) magas ingatlan árak!

Ahol magasak az árak, azt a fizetőképes kereslet tartja magasan!

Ha jóval rosszabbak lennének a fizetések, a kutya nem venne ingatlant...

Ne vetítsd ki a saját lúzerségedet másra, mert önellentmondásba kerülsz!

2022. máj. 18. 16:44
 56/58 anonim ***** válasza:
55%
55ös nek.Debrecen ebből a szempontból speciális helyzetben van.A Debrecen körül épülő nagy beruházások, már előre fekverték az árakat...
2022. máj. 18. 18:37
 57/58 anonim ***** válasza:
25%
56-os, tökéletesen igazad van! Nagymacs pl. egy kis zsákfalu, nagyon rossz közlekedéssel Debrecentől. Rengetegen kiköltöztek, akiknek kevés pénzük volt, annyira olcsók voltak ott a házak. Most a leendő (?) BMW miatt majdnem debreceni áron kínálják az ingatlanokat. Bár ha mégsem jön, lesznek még itt gondok...Mondjuk, én nehezen tudom elképzelni, hogy egy komolyabb dolgozó Debrecen helyett Macsra szeretne költözni. Szerintem inkább mennek a Vezér utca környékére, és onnan járnak ki.
2022. máj. 18. 20:06
 58/58 A kérdező kommentje:

55-ös szerintem akinek képzésre van szüksége az te vagy, a lúzer pedig az aki másokat le lúzerez anélkül, hogy bármit is tudna a másikról.

[link]

Az átlagkereset Győrben: 305000 Ft, Debrecenben: 262000 Ft

A fizetőképes keresletet egyrészt a CSOK tartja fenn, másrészt a pénzes befektetők akik a harmadik, negyedik lakásukat veszik, akár hitelből is. Akik pedig sima fizetésből fedezik a hitelüket imádkozhatnak, hogy megmaradjon a munkahelyük nyugdíjas korukig mire jó esetben ki tudják csengetni a hitelt. Mellesleg megnézném mi lesz a lakásárakkal, mikor a hitel kamat eléri az infláció mértékét, lehet előbb fog Debrecenben visszaesni mint Győrben.

2022. máj. 18. 22:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!