Miért olyan hangon kornyikál az AC/DC és a Guns N’ Roses mindenkori "énekese", mintha egy hisztériás rohamot kapott nyolcvanéves transzvesztita tyúkszemes lábfejére gördítették volna az úthengert, és ebben az énekmódban mi a jó?
Hard rock egyik jellemzője, a később NWOBH stílusban fog majd visszaköszönni(zenetörténelmet tekintve).
Fontos kifejező és stílusjegye volt a hard rockban a magas énekhang, ezzel is jobban fel tudták kelteni az érdeklődést, másrészt az adott zene tartalmát is jobban és hitelesebben ki tudták így énekelni.
Az hogy nem tetszik, megszokás kérdése is mivel azért a rádióban nem gyakran hallja az ember(ok őket mondjuk azért többet mint általában)szóval az embernek rá kell hangolódnia, kb. mint a hörgés vagy a falzett stílus esetén is mert ezek kevésbé természetes énekhangok.
Attól hogy nem tetszik szerintem nem kéne így kifejezned magad.
Azért énekelnek olyan hangon mert az a stílusuk jellemzője.
Hogy abban az égnekmódban mi jó? Ezt akármilyen énekstílusról lehet kérdezni. Van akinek ez tetszik. Meg könnyűnek sem könnyű igy énekelni.
Rockzene hallgatóként nekem sem jön be ez a fajta hangadás. A post-punk/gothic a Bowie-féle glam rock stílusú ének sokkal inkább, mert természetesebb, egészséges helyen szól.
Ez csak az én szubjektív véleményem, ha valakinek az AC/DC az etalon, hallgassa nyugodtan, én fogyasztok mást.
De van egy olyan érzésem, hogy ha az AC/DC-s pólókban vonulgató divatmániás tinipit$ák vennék a fáradságot, és meghallgatnának tőlük valamit, nem hiszem, hogy mutatkoznának benne többé. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!