Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért olyan hangon kornyikál...

Miért olyan hangon kornyikál az AC/DC és a Guns N’ Roses mindenkori "énekese", mintha egy hisztériás rohamot kapott nyolcvanéves transzvesztita tyúkszemes lábfejére gördítették volna az úthengert, és ebben az énekmódban mi a jó?

Figyelt kérdés

2021. dec. 6. 15:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Olcsón el lehet adni a proli közönségnek.
2021. dec. 6. 15:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hard rock egyik jellemzője, a később NWOBH stílusban fog majd visszaköszönni(zenetörténelmet tekintve).

Fontos kifejező és stílusjegye volt a hard rockban a magas énekhang, ezzel is jobban fel tudták kelteni az érdeklődést, másrészt az adott zene tartalmát is jobban és hitelesebben ki tudták így énekelni.

Az hogy nem tetszik, megszokás kérdése is mivel azért a rádióban nem gyakran hallja az ember(ok őket mondjuk azért többet mint általában)szóval az embernek rá kell hangolódnia, kb. mint a hörgés vagy a falzett stílus esetén is mert ezek kevésbé természetes énekhangok.

2021. dec. 6. 16:54
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Akkoriban az volt a divat. Mindenki falsettoban vinnyogott.
2021. dec. 6. 20:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik se falsetto, de tény hogy volt egy ilyen trend. Mondjuk a legdurvább szerintem Udo az Acceptből.
2021. dec. 6. 22:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy nem tetszik szerintem nem kéne így kifejezned magad.

Azért énekelnek olyan hangon mert az a stílusuk jellemzője.

Hogy abban az égnekmódban mi jó? Ezt akármilyen énekstílusról lehet kérdezni. Van akinek ez tetszik. Meg könnyűnek sem könnyű igy énekelni.

2021. dec. 7. 00:34
 6/13 Mansour ***** válasza:
87%
Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de szerintem óriási a különbség a kettő között. Az AC/DC nekem kifejezetten irritáló, a Guns N’ Rosest viszont szeretem. Pedig amúgy alapból nem rajongok a hard rock / metál énekstílusért.
2021. dec. 7. 10:12
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
6: a megérzésed helyes, ez két különböző technika
2021. dec. 7. 19:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
te nem kérdezni, hanem kritizálni jöttél
2021. dec. 7. 23:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Eltekintve a trollkodó kérdésfeltevéstől: ez az előadásmód a rock egyik jellemzője, volt pár komoly előképe, pl. Ian Gillan, Jimmy Page és mások. Sztem az is benne van a kialakulásában, hogy a korai rock technikai körülményei között ez az éneklés "jött át" a legjobban a hangképen, és ez illik a műfaj energiaszintjéhez is. A nyers rock bazi nagy erősítőket, hangos gitárokat, kövér Hammond-hangzást, vastag dobhangokat jelent, ebben a zenei környezetben nem lehet tóthandisan nyünnyögni, kell egy erős tenor.
2021. dec. 9. 12:04
 10/13 anonim ***** válasza:
29%

Rockzene hallgatóként nekem sem jön be ez a fajta hangadás. A post-punk/gothic a Bowie-féle glam rock stílusú ének sokkal inkább, mert természetesebb, egészséges helyen szól.

Ez csak az én szubjektív véleményem, ha valakinek az AC/DC az etalon, hallgassa nyugodtan, én fogyasztok mást.

De van egy olyan érzésem, hogy ha az AC/DC-s pólókban vonulgató divatmániás tinipit$ák vennék a fáradságot, és meghallgatnának tőlük valamit, nem hiszem, hogy mutatkoznának benne többé. 😂

2021. dec. 10. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!