Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Debrecenben mi ez a lakásvásár...

Debrecenben mi ez a lakásvásárlási hisztéria?

Figyelt kérdés
Egymásra licitálnak a vevők. Egy átlag panel lakás majdnem 10 misivel lett drágább 1 év alatt, a családi házak ára mégjobban elszállt. Máshol is ez megy? Honnan van ennyi pénze az embereknek (legalábis egyeseknek), hogy bármennyit kifizetnek egy lakásért, házért?

2022. febr. 9. 23:58
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
77%

Azt tegyük hozzá, Budapest akkora város, amit nem igazán lehet egy egységként kezelni. Nyilván a természeti fekvése jó. A történelmi részei jelentősek.

Na de egész egyszerűen nincs "a Budapest". A belvárosi részen kívül vannak komplett kerületek, X., XIX., XX., XXI., stb amik önmagukat nézve olyanok mint egy közepesen nagy ipari városunk. De ha pl. Újbudát nézzük, XI. kerületet, akkor meg olyan érzésünk lehet, mintha egy vidéki nagyobb megyeszékhelyen lennénk.

Amikor Budapestről mint világvárosrról beszélünk, akkor mondjuk nem Kőbánya vagy Pesterzsébet lesz ami eszébe jut az embereknek.

2022. febr. 10. 21:22
 12/58 anonim ***** válasza:
9%
Nem azért lett hirtelen ennyi pènze az embereknek, mert annyival jobban keresnek mint mondjuk 5éve, hanfm a sok nyakló nélkül adott hitelek miatt.Olvastam valahol hogy ma Magyarországon 69%hitelből veszi az ingatlanát amit aztán 30évig fizet vissza, persze ha addig minden jól alakul.Szerintem meg lesz még ennek a böjtje, mert mint a devizánál itt rengeteg, fizetésképtelenné ember fog napvilágra kerülni idővrl, ami majd az árak csökkenését hozza magával.
2022. febr. 23. 13:42
 13/58 anonim ***** válasza:
70%

Unom már leírni tételesen, hogy miért vagy hülye, csak egy megjegyzés:

A világon mindenütt hitelre vesznek ingatlant, akik nem milliárdosok.

2022. febr. 23. 14:19
 14/58 anonim ***** válasza:
19%
A 13-nak, igen az lehet, de idehaza nem ez volt a tendencia.Vagy szerinted mi magyarázza azt, hogy 10éve a kutya se vett ingatlant, ma meg mindenkinek kéne.Megsúgom, 10éve a deviza rémkèpe miatt senki nem vett fel hitelt, csak kp-s vevők voltak, ma ez csak kb 33%.A hitelt nem úgy kell elképzelni, hogy felveszenek 5-6milliót, hanem sokan 20-30milliókat is képesek felvenni és mivel mindenki ezt csinálja idővel bebukás lesz a vége sokaknál.
2022. febr. 23. 14:27
 15/58 anonim ***** válasza:
77%

Az ugye megvan, hogy 10 éve sem volt kötelező devizahitelt felvenni, voltak a fixkamatozású forintalapúak. Csak mindenki rácuppant a devizára, mert úgy gondolták, hogy ezzel megfogták az Isten lábát.

Addig senki nem panaszkodott, míg az árfolyam miatt gombokat fizetett, csak akkor, amikor ugyancsak az árfolyam miatt elszabadult a pokol.

Egyszer hopp, máskor kopp!...ez már csak így van az életben az ilyen lutriknál...

2022. febr. 23. 14:34
 16/58 anonim ***** válasza:
Igen...erre irtam azt, hogy mint a devizánál, ennek az erőn felüli költekezésnek is meg lesz majd a böjtje.Nyilván nem akkora mint a deviza esetén, mert ma már sokkal jobb feltételekkel adják, bár többen is élnek vele...
2022. febr. 23. 14:40
 17/58 anonim ***** válasza:
61%
Debrecen egy szuper hely VOLT! Több, mint 60 éve élek itt, és egyre jobban utálom. Bár látszólag minden tökéletes, belváros melletti kertvárosi ház, mégis csendes, több 10 milliós értékű, de ez egyre élhetetlenebb város. Cívisként egyre rosszabb itt élni. Kizárólag a Nagytemplom környékét építgetik, leköveztek mindent, zöldterület semmi. Meg a nyugati ipari park, BMW, kb. ennyi, ami a városvezetést érdekli. Amúgy egy tiszta, virágos város helyett egy mocskos, bűzős, patkányokkal teli trágyadomb. GyönyörűNagyerdőnk volt, ma már egyre kisebb, Fancsika, Mézeshegyi tó kiszáradt, Vekeri tönkrement. Lehet lepontozni, de ha most lennék fiatal, bárhova mennék a világban, de ide nem!
2022. febr. 23. 15:12
 18/58 anonim ***** válasza:
38%
Én fiatal vagyok, de élvezek itt élni. Ízlések és pofonok :)
2022. febr. 23. 15:25
 19/58 anonim ***** válasza:
38%
Én is debreceni vagyok, az utóbbi 20évben nagyon sokat fejlődött a város, előtte semmi se volt, most meg már szinte minden van..
2022. febr. 23. 16:09
 20/58 anonim ***** válasza:
44%

A 17-es öregúr egy hangyányit el van tévedve!

A Nagytemplom környékét már 15 éve megépítették - azóta csak most építenek a környékén három szállodát.

Ha arra járok, azt látom hogy rengeteg építkezés van - és nem csak lakások épülnek: 2 színház is (át)épül, óvodák iskolák üzemek és gyárak épülnek.

Valóban egy álmos város volt Debrecen, de ma ha oda megy az ember azt hiszi hogy valahol Nyugaton jár.

Én nem akarom fényezni, de szívesen laknék ott - ha meg tudnám fizetni...

Ha az öregúrnak sűrű ott a levegő, én szívesen megszabadítom a házától, és mehet Isten hírével ahol jobbnak hiszi a világot...

2022. febr. 23. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!